torsdag 22 oktober 2020

Helgfrågan v. 43

Helgfråga från Mias bokhörna. Det är ruskväder ute säger Mia, så nu är det tända ljus och bokläsning som gäller. Helgfrågan lyder:

Vad läser du nu?

Bonusfråga: Längtar du efter vintern?

Just nu läser jag Anfall som försvar av Marc Cameron. En spänningsroman som jag har fått som recensionsex av Bookmark Förlag.

När det avancerade AI-programmet Calliope hamnar på den svarta marknaden lyckas Kinas underrättelsetjänst komma över teknologin. AI:n är den mäktigaste i moden tid och liknas vid ett programmerbart rovdjur med förmågan att hacka och kontrollera all sorts elektronisk utrustning. Jack Ryan Jr och Kollegiet måste hitta Calliope innan det är för sent - i fel händer kan det kraftfulla vapnet förgöra en hel kontinent.

Om jag längtar efter vintern? Tok där! Vinter betyder kyla och snö som ska skottas. Eller också blir det som förra vintern - nästan ingen snö alls. Men då blir det å andra sidan ännu mörkare. Nej, jag längtar inte efter vintern. Däremot kan jag längta till julen. Jag gillar att få ta fram en massa tomtar och andra juldekorationer.

20 kommentarer:

 1. nej, du har rätt. vintern gillar vi inte! inte julen heller i år eftersom det förefaller som om varken barn eller barnbarn tycks komma i år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, julen blir annorlunda. Jag vet inte alls hur det blir för mamma på hennes gruppboende.

   Radera
  2. (riskgrupper är borta från och med idag enligt Folkhälsomyndigheten)

   Radera
  3. Självklart finns det fortfarande riskgrupper. De som är över 80 löper en oerhört mycket större risk att dö om de får covid-19 än om en 20-åring får det.

   Radera
 2. snöskottning är gratis motion i frisk luft

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olika personer har olika förutsättningar att njuta av den motionen.

   Radera
 3. Snön får gärna vänta även om allt regnande inte är någon höjdare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan få snöa kring den 20 december :)

   Radera
 4. Jag njuter av fördelarna med snö, ljusare och vackrare ute, och maken får ta hand om det jobbiga dvs snöskottning osv.

  SvaraRadera
 5. Här uppe har snön redan dykt upp :)

  SvaraRadera
 6. Ja men jul gillar jag med, håller på länge med förberedelserna inför jul.🎅🏻

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är väl några ändå som har tomtar på loftet :D

   Radera
 7. När vi flyttade till lägenhet blev vintern mindre stressande. Det var så skönt att slippa skotta (utom ibland att skotta fram bilen)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att bo i en lägenhet har sina fördelar 😄

   Radera
 8. Åh, den thrillern lät ju riktigt spännande! Blev himla nyfiken på den nu.

  SvaraRadera
 9. Visst ser man mer praktiskt på vintern när man är vuxen och då lockar det inte lika mycket. Skotta snö är ju tungt! :D Ser beror det ju helt på hur mycket vinterkyla det blir. Milda vintrar är lite trista de också, snön lyser ju i alla fall upp lite i mörkret. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lagom med snö och bara några minusgrader. Då är det bra.

   Radera