torsdag 8 oktober 2020

Helgfrågan v. 41

Helgfråga från Mias bokhörna. Mia går i bebistankar. Ja, det är barnbarnet hon har i tankarna förstås. Veckans fråga handlar dock om något annat. Helgfrågan lyder:
 
Är det någon bok du längtar efter?

Bonusfråga: Vad gillar du med hösten?

Jag tror att Marc Camerons bok Anfall som försvar kommer att bli trivsam höstläsning. Den lär komma som recensionsex i brevlådan vilken dag som helst.


Om vi räknar hösten som perioden från mitten av augusti till slutet på oktober så tycker jag om de vackra färgerna i naturen. Allt det gula, brandgula och röda. Är november höst eller vinter? Osäker på det. Den månaden är tråkig. Mörk och trist. En lång sträcka man måste färdas för att ta sig fram till första advent. Då trivs jag igen.

17 kommentarer:

 1. har inte läst någon bok av Tom Clancy, men jag har sett några filmatiseringar. Jakten på Röd oktober har jag sett flera gånger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite lustigt detta att Tom Clancy står med stora bokstäver samtidigt som det är Marc Cameron som skrivit boken. Men visst, just nu läser jag en Hercules Poirot-deckare. Det står Agatha Christie med stora bokstäver och med lite mindre stil författarens namn: Sophie Hannah.

   Radera
 2. Tittar på bokomslaget och får inte alls några vibbar om "trivsam höstläsning" - är det inte nån rysarhistoria??? Höstfärger är fina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en spänningsroman, och det tycker jag kan höra hösten till ;)

   Radera
 3. inte läst författaren, mitten av augusti är fortfarande sommar

  SvaraRadera
 4. Funderar på att läsa boken men undrar om man kan läsa denna utan att ha läst övriga böcker om Jack Ryan först?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju MÄNGDER av böcker om Jack Ryan. De är fristående, så det är bara att ta den senaste och läsa.

   Radera
 5. Tom Clancy har jag inte läst men sett filmatiseringar.

  SvaraRadera
 6. Färgerna är bland de absolut bästa med hösten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, höstfärgerna är vackra 🍁🍂🍄

   Radera
 7. Hoppas man inte är tråkig om man är född i tråkiga månaden november... är ju liksom det. :D För mig är november höst.

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten jag har sett mycket av Tom Clancy på film och serier. https://www.tv.nu/program/tom-clancy-s-jack-ryan

  SvaraRadera