fredag 24 december 2021

"Fem" en fredag v. 51: God jul!

Varje fredag brukar Elisa med bloggen elisamatilda ställa fem frågor kring ett tema hon valt. Men dels är hon sjuk, dels förstår hon att folk är upptagna med ett och annat den här dagen, så hon ställer bara EN fråga: Hur kommer du fira idag precis som du vill?

Svaret är tyvärr att den här julen inte alls är som de tidigare jularna. I somras dog min mamma och min svärmor med tre dagars mellanrum, så vi kan inte fira jul med någon av dem. Men dessutom ligger min fru fortfarande på sjukhus efter hjärnblödningen hon drabbades av den 29 september. Därför är hon inte hemma och firar med oss andra. Jag, våra båda döttrar, ena dotterns pojkvän och hans son äter jullunch här hos mig. Vi byter lite julklappar. Men sedan åker jag och döttrarna till sjukhuset och har med oss fika och julklappar så det blir lite julfirande med hustrun där i alla fall.

16 kommentarer:

 1. Sorgligt när livet vänder så, alltför tidig, önskar en fridfull jul till familjen.

  SvaraRadera
 2. Det är så ledsamt att läsa hur fort livet ändrades efter din frus hjärnblödning. Så fint av dig och döttrarna att fira jul på sjukhuset. Hoppas att din fru "förstår" vad som händer. Håller verkligen tummarna för det.

  Annars önskar jag dig en fridfull jul efter omständigheterna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon förstår allting. Det är inte något fel på hennes intellekt.

   Radera
 3. det är ju väldigt mycket nytt att förhålla sig till. mor och svärmor borta och hustru på sjukhuset. men ni gör ju det bästa möjliga av förhållandena. det är ju det viktiga. hoppas att ni får en fin jul och att det nya året blir positivt

  SvaraRadera
 4. Men åh Robert, så mycket hemskt på så kort tid! Jag hoppas att du får det fint ändå, trots omständigheterna. Jag tänker på dig <3

  SvaraRadera
 5. Det är många tråkiga saker som hänt men hoppas det trots omständigheterna blir en skön jul. Jag upptäckte frågan nu, för trött för inlägg, men kollar runt och önskar god fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag griljerade skinka för första gången i mitt liv och lagade Janssons Frestelse för första gången. Det gick faktiskt bra ;)

   Radera
 6. För några jular sedan firade vi också jul på sjukhuset, det är jobbigt men man är så tacksam att man kan fira jul där och att det inte är ”mer sorg”. Jag hoppas att du och din familj har en så underbar jul och att ni trots sorgen kan hitta ljusglimtar och få julfrid! Bra jobbat med Jansson och griljeringen på egen hand! God jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tog med lite Jansson till frun idag. Hon är väldigt kräsen när det gäller Jansson, men hon gav den högsta betyg. Då blev jag faktiskt riktigt stolt!

   Radera
 7. Det är aldrig roligt när tråkigheter sker, det blir förändringar som man måste göra inte för att man själv vill. Men i allt detta verkar det som om ni hittat ett bra sätt att göra denna jul till en så bra jul som det bara går att få den.
  Ha en fortsatt trevlig julhelg ��

  SvaraRadera
 8. En annorlunda jul för dig och din familj. Hoppas att ni ändå hade ljusa stunder, och att din fru blir bättre snart!

  SvaraRadera