torsdag 17 februari 2022

Helgfrågan v. 7

Helgfråga från Mias bokhörna. Mia vill ha mer lästid. Helgfrågan lyder:

Nu är det sportlov härnere, men jag är tyvärr inte ledig. Hur gör ni för att hitta lästid i vardagen?    

I Värmland är det inte sportlov förrän om två veckor, men det berör inte mig när barnen är utflugna. Jag skulle ha betydligt mer lästid om jag inte surfade omkring på nätet så mycket. Den mesta läsningen blir när jag har gått och lagt mig, men då ligger jag och läser så pass länge så jag blir trött nästa morgon. Inget bra upplägg. Jag borde skärpa mig. Jag kan ju faktiskt börja läsa tidigare på kvällen. Vi får se hur det blir med läsningen den närmaste tiden, för på fredag kommer min hustru hem efter sin långa sjukhusvistelse. Jag får nog se till att laga mat och fixa och dona, för hon sitter i rullstol och det kommer att krävas av hemtjänsten att de använder en lyft för att flytta henne mellan sängen och rullstolen.

18 kommentarer:

  1. Jo det där med lästid, det är minsann inte helt enkelt. Misstänker förstås att din kommer att krympa när din fru behöver hjälp med diverse. Tur att det finns hemtjänst, hoppas hon blir bättre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, utan hemtjänst skulle det inte fungera.

      Radera
  2. det kommer naturligtvis att bli mindre lästid för dig när hustrun kommer hem. men du kan ju läsa högt för henne. högläsning är underskattat

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, fast vi gillar inte samma sorts böcker.

      Radera
  3. Det måste vara trevligt att få hustrun hem, toppen med hemtjänst, du kanske kan läsa högt för henne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevligt, men konstigt på något sätt också.

      Radera
  4. Det kommer nog bli en stor omställning för dig att få hem din fru. Troligtvis mycket mera arbete och mindre fritid. Men kanske kommer det ändå kännas skönt för dig att få hem henne. Jag håller i alla fall tummarna att det går bra för er båda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det blir nog arbetsamt. Visst blir det en stor omställning.

      Radera
  5. Du är nog ändå glad att få hem din fru fast det blir mer jobb, tänker jag. Jag vet att jag vore det!

    SvaraRadera
  6. Men åh, kommer hon hem nu?! Jag antar - som de andra skriver - att det är kluvet, både en oerhörd lättnad och tufft och osäkert. Skönt och nödvändigt att få hjälp av hemtjänst, men också jobbigt med främmande som springer ut och in hemma. Du ska veta att jag tänker mycket på er och undrar hur det går. Kanske blir det lättare att hitta en struktur för läsandet nu, när så mycket runt Lena kräver struktur. <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon har bara varit hemma en halv dag och jag känner mig redan sliten. Hon är krävande, och blir jag då irriterad så börjar hon grina. Men hon lär väl sova emellanåt.

      Radera
    2. Jag hoppas att det beror på oro och osäkerhet så här i början och att det lägger sig när ni har hittat en form för tillvaron. Men har du svårt att vara ifrån henne, så se för guds skull till att skaffa avlösning via kommunen. Du måste tänka på dig själv också. Ingenting blir bättre för Lena om du kraschar.

      Radera
  7. Hoppas allt går bra med hemflytten. Det är inte alltid lätt. Då gäller det att hitta lite egentid ibland.

    SvaraRadera
  8. Jag hoppas verkligen det går bra när din fru kommer hem är hon med bokintresserad kanske.

    SvaraRadera
  9. Hoppas ni får bra (och tillräcklig) hjälp som fungerar. Har ju jobbat i hemtjänsten själv så från det perspektivet kan jag förstå både det svåra och det underlättande i att ta emot hjälp utifrån. Sannerligen inte alltid det lättaste.

    SvaraRadera