söndag 3 juli 2022

En smakebit på søndag - Döden för oss samman

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Betraktninger. Boken jag ska börja läsa heter Döden för oss samman och är skriven av Håkan Mattsson.  

Sommaren 2008 försvinner fyraåriga Linnea spårlöst i ett tryggt villaområde. Polisen, grannarna och familjen söker efter henne, men förgäves. Linneas mamma, pappa och storasyster tvingas hantera försvinnandet på sina olika sätt, och familjen slugas in i en destruktiv spiral Tolv år senare rymmer storasystern Hannah hemifrån utan förvarning och pappa Mathias dras in i en desperat jakt efter sin enda kvarvarande dotter. Under sökandet efter Hannah upptäcker han ledtrådar till vad som hände Linnea för tolv år sedan. Han hamnar på platser och möter människor som utmanar hela hans världsuppfattning. Men Mathias är fast besluten att hitta Hannah, vad som än krävs. Han tänker inte förlora ännu en dotter.

Smakbiten är hämtad från sidan 15:

Äntligen var hon på väg. En mindre resväska och en bag över ena axeln. Det var allt. Hon behövde inte mer. Resväskan stod bredvid henne på golvet och bagen låt tryggt i knäet där hon satt.

Tågvagnen var ovanligt tom, så när som på en medelålders kvinna som satt tillbakalutad med slutna ögon i andra änden och såg ut att sova. I normala fall borde det vara fyllt av pendlare så här dags på morgonen, men i dag var det måndagen den sjuttonde februari, första dagen på sportloven, och det var skönt att det var så pass lugnt ombord. Konduktören dök upp och Hannah visade upp sin mobilbiljett, sedan såg hon ut genom det skitiga fönstret på det grådaskiga landskapet som rusade förbi.

14 kommentarer:

 1. tack för smakbiten, tufft när barn inblandade

  SvaraRadera
 2. Den här har jag precis läst. Jag gillade den.

  SvaraRadera
 3. Den här har jag funderat på att läsa relativt snart

  SvaraRadera
 4. Jag reser sällan men föredrar att resa lätt med helst bara en ryggsäck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog tvärtom. Packar alltid alldeles för mycket.

   Radera
 5. Ska föreslå denna spännande historia till min dotter som läser genren. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 6. Den boken vill jag läsa. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En spännande och mycket annorlunda bok.

   Radera
 7. Det där lät som en spännande historia. Tack för smakbit.

  SvaraRadera