söndag 31 juli 2022

En smakebit på søndag - Själsfränden

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Betraktninger. Boken jag läser heter Själsfränden och är skriven av Sofie Sarenbrant.  

Stockholms stad breder ut sig som en kuliss med sina sprakande höstfärger. En slående utsikt, tills kriminalinspektör Emma Sköld stannar med blicken på en kvinna som balanserar på fel sida om räcket på Västerbron. En vindpust tar tag i det långa mörka håret och Emma håller andan. Hur ska hon hindra kvinnan från att hoppa och falla fritt tjugosex meter, rakt ner mot en säker död? Och inte bara hon, utan även spädbarnet i hennes famn.

Smakbiten är hämtad från sidan 99:

Ilskan i Douglas röst, känner hon igen den? Det går inte att avgöra om den upprörde mannen mittemot Emma är samma person som med våld slet in henne i soprummet igår. Inte heller om han blåljuger när han påstår att Sandra mådde "utmärkt". Emma behöver veta mer för att kunna bilda sig en uppfattning om Douglas Bratt, men just nu är han inte kapabel att svara på några fler frågor. Hans ansikte är sprängfyllt av vrede och ögonen vilda. Knappast i skick för ett polisförhör.

19 kommentarer:

 1. Gissar att det är Sofie Sarenbrants senaste bok hon skrivit. Har läst alla henes idigare böcker. Så den står näst på tur.

  SvaraRadera
 2. Den planerar jag att läsa! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har kanske fått den som recensionsex? ;)

   Radera
 3. har inte läst något av Sarenbrant. vad det gäller kriminallitteratur ligger jag hopplöst efter. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är den fjärde av hennes böcker som jag läser.

   Radera
 4. har inte heller läst Sarenbrant, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. Jag kom till sjätte delen, sedan var jag vansinnigt less på Emma Sköld. Får se om jag tar upp läsningen av serien igen 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det blev för mycket av det goda? ;)

   Radera
 6. Jag läser ju inte krim överhuvudtaget, möjligtvis någon historisk i så fall. Men jag kan i alla fall bedöma omslaget som är riktigt läckert! Tack för smakbit

  SvaraRadera
 7. Populär författare, böckerna lånas mycket på jobbet, inte läst själv dock, men läser inte svenska deckare så ofta. Tack för smakbiten!
  Bokdamen
  https://bokdamenblog.wordpress.com/2022/07/31/sondagens-smakbit-to-die-but-once/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk vad bra det är med bibliotek!

   Radera
 8. Jag har inte alls läst Sofie Sarenbrants serie, men jag vet att den är väldigt populär.

  SvaraRadera
 9. Jag tror jag läste hennes första men är osäker. Blev dock pepp att läsa henne när jag lyssnade till henne och Wennstam på bokmässan. Men än har det inte blivit av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror detta är den fjärde boken i serien som jag läser. Jag har inte följt den på riktigt.

   Radera
 10. Tack för smakbiten. Känner till författarnamnet men inte läst någon av böckerna.

  SvaraRadera