fredag 8 juli 2022

Fem en fredag v. 27: Dubbelt upp

Fem en fredag kommer från bloggen elisamatilda. Varje vecka ställer Elisa fem frågor. Den här gången kallar hon temat dubbelt upp.

1. Vad har du två av, för att du alltid tappar bort den ena?
Läsglasögon! Jag har sparat de gamla för säkerhets skull. Glasögonen som inte är för läsning har jag tappat bort...

2. Vad har du inte som du istället lånar av någon?

Kommer inte på något. Om det är något jag behöver flera gånger så köper jag det.

3. Vad äger du något gammalt av för att det fungerar bra?
Jag behåller mina kläder längre än vad hustrun tycker är bra. Samma brukar gälla skor, men nu har jag faktiskt ett nytt par.

4. Vad är något du har på flera ställen?
Bokhyllor :)

5. Vad är något du gärna vill ha det senaste av?
Jag är fullständigt hopplös när det gäller sådant. Jag är aldrig först med det senaste. Tvärtom. Jag köpte en stereo 1989. De frågade i affären om jag ville ha en cd-spelare också. Det var extrautrustning. Jag tackade nej, för jag tyckte att jag kunde nöja mig med vanliga skivor. 1990 fanns det inga vinylskivor att uppbringa. Jag var även sen med att skaffa video. När det sedan kom dvd-spelare var jag inte intresserad. Vad ska jag med dvd-filmer till? Det finns ju videokassetter. Sedan försvann videokassetterna och jag blev tvungen att skaffa en dvd-spelare. Och inte kunde jag förstå tjusningen med mobiltelefoner. Vill någon ha tag i mig så får de väl ringa när jag är hemma. Vill jag ringa själv så får jag vänta tills jag kommer hem. Är det akut så kan jag använda telefonkiosken. Ja, ni förstår. Nu sitter jag där givetvis med en smartphone. Och telefonkioskerna har försvunnit. Jag är stockkonservativ när det gäller nymodigheter. (Jag äter inte sushi heller.) Varför tror ni att mina kriminalromaner utspelar sig på 1800-talet? ;)

19 kommentarer:

 1. Hihi! Men du ser, det är svårt att köra sitt eget lopp ... vad beträffar mobiltelefon så resonerade jag länge precis som du ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, varför bära omkring på telefonen? ;)

   Radera
 2. jo, jag lånar böcker, kan inte köpa alla... och vi har bokhyllor i nästan varje rum; i sovrummet har vi var sin bokhylla i stället för nattduksbord 🙂
  Konservativ är jag väl inte men har inte bråttom med det nya.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (och med fyra barn och sex barnbarn så är mobilen på jämnt ❤️

   Radera
  2. Jättebra att man kan låna böcker. Jag lånar gärna på biblioteket.

   Radera
 3. jag är ganska förtjust i ny teknik utan att för den skull förstå så mycket av den. ibland tycker jag att det gamla och det nya kunde få finnas jämsides. maken vill inte heller köpa nya kläder

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rent generellt tror jag att kvinnor är mer intresserade av kläder än vad män är.

   Radera
 4. Härligt svar på sista frågan, men tvärt emot hur jag agerar. Så idag streamar jag både radio, TV, musik och filmer via internet. Alla (tror jag) TV-kanaler sänds ju över internet, så egentligen behöver jag inte antenn/parabol/box, jag har ju snabbt internet som sänds trådlöst via min router i lägenheten. Jag har ju all (nästan) världens musik i min iPhone och appen Spotify, ett par bra hörlurar eller en högtalare så är jag nöjd.
  När det gäller kläder är vi nog ganska lika, särskilt när det gäller skor. Jag gillar verkligen mina gamla väl ingångna svarta skor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag är i skoaffären så är det ju alltid skorna jag hade på mig när jag kom som passar bäst :)

   Radera
 5. Hög igenkänningsfaktor på fråga fem. Så var det en tid hos oss också, vi låg alltid i bakvattnet när det gäller ny teknik. Men nu hänger vi med och tycker det är kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tekniken smyger sig allt in här också, men vi är inte först. Fast vi var faktiskt bland de första på gatan att skaffa wifi.

   Radera
 6. Sista svaret kunde ha varit mitt, eller det är mitt om jag tänker efter. Följer motvilligt trender och väntar tills "andra" har testat nymodigheter innan jag själv slår till. Tror det blir billigare så;-)
  Min man är inte förtjust i att gå i klädes-/skoaffärer. Med andra ord så är det jag som "bestämmer" när han behöver nya plagg/skor;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är kanske kvinnans uppgift att se till att mannen skaffar lite nya kläder ibland. Fast idag gick jag faktiskt in i en klädaffär och köpte nya jeans. Fast för säkerhets skull bad jag om att få ett par exakt lika som dem jag hade på mig :)

   Radera
 7. Haha härligt svar på sista! Kläd och skoaffärer har jag nästan slutat gå i, så tröttsamt. köper på nätet när det går, behövs ju lite nytt emellanåt;)
  Bokdamen som inte orkar testa om namn funkar så kör anonyma
  https://bokdamenblog.wordpress.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det är jättetråkigt att gå i klädaffärer.

   Radera
 8. Bokhyllor är bra att ha flera av men tyvärr får jag erkänna att jag nog är rätt tvärtemot dig när det gäller nya prylar. Jag är nyfiken och intresserad att se vad de nya prylarna kan göra och förhoppningsvis förbättra något för mig i vardagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte helt logisk. I mitt arbete säljer jag städmaskiner och försöker få kunder att anamma en ny teknik :)

   Radera
 9. Heja dig som inte följer de senaste trenderna. Jag är rätt retro av mig i mycket, köper helst kläder på secondhand o samma gäller prylar och möbler. Bokhyllor gav jag upp när jag flyttat femtielva gånger och diverse partner nästan brutit ryggarna av sig. Numer lånar jag böcker, äger bara några faktaböcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver inte vara teknikfientlig bara för att man inte hoppar på allt som är nytt.

   Radera