söndag 19 mars 2023

En smakebit på søndag - Mirakelkammaren

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Betraktninger. Boken jag läser heter Mirakelkammaren och är skriven av Angie Kim.   

I en småstad i Virginia driver de koreanska immigranterna Young och Pak Yoo företaget Mirakelkammaren, vars patienter får medicinsk syrgasbehandling i en tryckkammare som alternativ för olika åkommor. När kammaren exploderar och dödar två personer skakas samhället i grunden. Vem eller vad orsakade explosionen? Den påföljande, dramatiska mordrättegången avslöjar en väv av hemligheter: förbjudna möten och farliga missförstånd, intensiv rivalitet och dolda lojaliteter. En gripande, andlöst spännande och överraskande roman där inget är som det först verkar.

Smakbiten är hämtad från sidan 11:

Min man bad mig att ljuga. Det var ingen stor lögn. Han tyckte troligen inte ens att den var någon lögn, och det gjorde inte jag heller just då. Det han ville ha var så litet. Polisen hade just släppt demonstranterna och medan han gick ut för att försäkra sig om att de inte var på väg tillbaka skulle jag sitta på hans stol. Täcka upp för honom på det sätt som kollegor alltid gör, på samma sätt som vi själva hade brukat göra i matbutiken medan jag åt eller han rökte. Men när jag satte mig på stolen slog jag i skrivbordet och det certifikat som hängde ovanför det hamnade en aning snett, som för att påminna mig om att det här var något utöver det vanliga, att det fanns en anledning till att han aldrig tidigare hade lämnat över ansvaret till mig.

20 kommentarer:

 1. Du verkar läsa alla de där böckerna som jag har stående olästa i hyllan 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har väl fått samma recensionsex. Jag försöker beta av dem som jag har liggande.

   Radera
 2. det låter inte som en behandling en skulle vilja utsätta sig för och en lojalitetskonflikt en helst inte skulle vilja hamna i. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man väl har börjat ljuga kan det vara ett helsike att komma ur den härva man skapat.

   Radera
 3. Den fick jag från Modernista ska läsa den någon gång

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Ja, hon är i alla fall född i Korea, men hon bor i USA. Det gör det kanske lättare för henne att förstå de kulturkrockar som kan äga rum.

   Radera
 5. Verkligen intressanta frågeställningar!

  SvaraRadera
 6. Känner igen boken och är nyfiken på den. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Låter intressant och spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Ytterligare en bok som står oläst i min hylla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du en godbit att se fram mot.

   Radera
 9. Jag tror att jag har den boken stående i bokhyllan. Borde läsa den. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. Den boken kände jag inte till. Tack för smakbit!

  SvaraRadera