söndag 5 mars 2023

En smakebit på søndag - Ond tro

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Betraktninger. Boken jag läser heter Ond tro och är skriven av Anna Bailey.  

När sjuttonåriga Emma skiljs från sin vän Abigail på en fest ute i skogen tror hon - som de flesta tjejer i hennes ålder - att deras liv bara har börjat. Men mycket kommer att hända den natten, och hon kommer aldrig att få se Abigail igen. Försvinnandet skapar sprickor i fasaden i småstaden Whistling Ridge, som under ytan bubblar av bittra fejder och motsättningar. Även inom Abigails familj finns det måna frågor att ställa - till Noah, den äldre bror som Abigail svikit; till deras yngre bror Jude, som fortfarande haltar efter ett övergrepp i barndomen; till mamma Dolly och pappa Samuel, med deras respektive relationer till den eldige predikant som håller staden i sitt grepp. Vad som helst kan hända i Whistling Ridge, detta krutdurk av småstadsilska. Det enda som behövs är en gnista - till exempel sanningen om vad som hände den där kvällen ute vid Tall Bones...

Smakbiten är hämtad från sidan 9:

I slutet av veckan kommer Abigails ansikte att le uttryckslöst på hundra flygblad som fästs på telefonstolpar och affischtavlor utanför kyrkor, där de fladdrar i vinden från Klippiga bergen. Samuel Blake kommer att gå ut i skogen i sällskap med polisen och ropa dotterns namn in bland träden. Noah kommer att skrubba bort fläckarna på jeansen tills fingrarna ömmar och Emma kommer att gömma förpackningen med blekmedel under sängen. Dolly kommer att suga på cigaretterna och knåda sin fjälliga hårbotten medan hon stirrar på det stora korset som döljer hålet i väggen, rädd att fel saker nu kommer att avslöjas.

17 kommentarer:

 1. Den har jag inte läst. Än. Senast igår så höll jag i den och funderade på om det kanske inte vore dags snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har ett omslag som kan göra en nyfiken.

   Radera
 2. Inte riktigt min tekopp men förmodligen väldigt spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar finnas en hel del hemligheter att dölja i den här lilla stan.

   Radera
 3. Den fick jag som en överraskning

  SvaraRadera
 4. känner inte till den här författaren alls. hinner ine riktigt med spänningsromanerna. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Låtere som en spännande bok. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Låter som en riktig nagelbitare! Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 7. Har hört mycket gott om denna, och den står faktiskt oläst i hyllan. Vad tycker du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är snart hundra sidor in i boken och hittills håller den.

   Radera