söndag 11 juni 2023

En smakebit på søndag - Lämna inga spår

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är Astrid Terese med bloggen Betraktninger. Boken jag ska börja läsa heter Lämna inga spår och är skriven av Harlan Coben.   

Wilde växte upp utan någon kännedom om vare sig sin familj eller identitet. Allt han vet är att han som pojke hittades övergiven i skogen. Nu är han äntligen redo att hitta sitt ursprung - ett beslut som kommer att förändra allt. Strax efter att Wilde skickat sitt DNA till en släktforskningssajt får han kontakt med två potentiella släktingar. Han ger sig ut på jakt efter sanningen, men båda spåren leder till fler frågor än svar. Genom sin efterforskning stöter Wilde av en slump på ett mystiskt medborgargarde som har tagit sig an uppgiften att straffa anonyma nättroll. Snart upptäcker Wilde att gardet har kopplingar till en av hans nyfunna släktingar, och att deras dunkla verksamhet har utlöst en till synes ostoppbar mordspiral.

Smakbiten är hämtad från sidan 7:

Någonstans mellan fyrtio och fyrtiotvå års ålder - han visste inte exakt hur gammal han var - hittade Wilde sin far.

Wilde hade aldrig träffat sin far. Eller sin mor. Eller någon annan familjemedlem. Han visste inte vad de hette eller var han var född eller när, eller hur han som mycket litet barn hamnade i Ramapoberget där han levde ensam och klarade sig på egen hand. Nu, mer än tre decennier efter att han blivit "räddad" som liten pojke - "vild och övergiven!" enligt en tidningsrubrik en annan ropade ut: "en nutida mowgli!" - satt Wilde mindre än tjugo meter från en äkta släkting och de gäckande svaren om hans mystiska ursprung.

(Nu är det måndag. Det verkar som att det inte finns något inlägg upplagt på Betraktninger den här gången. Nåväl, det får gå bra ändå.)

11 kommentarer:

  1. Tack för smakebiten ska ta mig an den snart

    SvaraRadera
  2. Coben brukar vara spännande. får nog läsa Lämna inga spår. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Coben kan det här med spänningsromaner.

      Radera
  3. Tack för smakbiten! Planerar att läsa den i sommar.

    SvaraRadera
  4. Jag har läst en del Harlan Coben, men tycker han är lite ojämn. Ibland är böckerna riktigt bra, ibland ... ja, kanske inte dåliga, men inte så bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har varit nöjd med det jag har läst.

      Radera