onsdag 14 juni 2023

Veckans kulturfråga v. 24 2023

Dags för veckans kulturfråga hos Linda som har bokbloggen enligt O. Temat är kolleger. Veckans kulturfråga lyder: 

Vilka kulturella kolleger gillar du?

Det får bli en blandad kompott. Spanarna på Hill Street gillade jag när den serien gick på TV. Kapten Frank Furillo och hans mannar försökte hålla ordning på en stad där olika kriminella gäng härjade.

För den som gillar att knarka sjukhusserier är Cityakuten ett måste. Kvinnliga tittare kan charmas av George Clooney. Serien gick visst i 15 år.

Boston Legal är en advokatserie som jag älskade. William Shatner spelade den otroligt egenkäre Danny Crane, som var en sådan lysande stjärnadvokat att han gick in i rättssalen och sa "Danny Crane" för att alla skulle förstå att motståndarsidan var chanslös. Jag kom just på att jag har ett antal dvd-skivor med avsnitt som jag inte har sett. Jag undrar om jag kan sparka igång dvd-spelaren.

6 kommentarer:

  1. Kul att vi tolkat "uppdraget" olika! Jag tänkte på mina egna yrkesbröder och -systrar, du gick loss på andra ... Spanarna på HS var utmärkt underhållning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag såg att Linda inte valde lärarkolleger utan andra, så då gjorde jag det också :) Ja, det var en riktigt bra serie.

      Radera
    2. Tänkte nog kollegor allmänt, men visst borde jag ha haft med några fiktiva lärare. De som finns med i serier skulle jag dock inte vilja jobba med ...

      Radera
  2. Åh, hur kunde jag missa Cityakuten. Tror det är min favoritserie genom tiderna.

    SvaraRadera