lördag 10 juni 2023

Veckans mening v. 23

Varje lördag presenterar jag en mening från boken jag läser. En mening som har fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. En mening att lägga några sekunder på. Veckans mening är även denna vecka hämtad från Den sista akten av Anton Berg.

”Vaknar du än idag med en innerlig vilja att få köra bil på vänster sida av vägen?”

Häng gärna på! Och länka gärna i kommentarsfältet!   

10 kommentarer:

 1. Nej det gör jag inte. Väntade med körkortet tills vi gått över på höger sida, har aldrig vare sig velat eller vågat köra i något land med vänstertrafik! Har ändå en mening att bjuda på 'ven denna vecke: https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2023/06/veckans-mening-om-att-chansa.html

  SvaraRadera
 2. det gick många år när jag automatiskt svängde över på vänster sida när jag cyklade ut från föräldrahemmet

  SvaraRadera
  Svar
  1. I samband med högertrafikomläggningen beslöts också att alla cyklister skulle kliva på cykeln från höger sida. Det klarade ingen av, så man fick ta bort den bestämmelsen :)

   Radera
 3. https://mrscalloway.blogspot.com/2023/06/veckans-mening-v-23-2023.html
  här kommer länken också

  SvaraRadera
 4. Nej, det var ett par år före min tid på jorden. För visst var det 1967 det hände?
  https://bloggbokhyllan.blogspot.com/2023/06/nodvandig-paranoia.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajemän! 3 september 1967. Jag tror det var klockan fem på morgonen. Pappa, min bror och jag satt i bilen och när tiden var inne åkte vi för första gången iväg på höger sida.

   Radera
 5. sett folk göra sånt i England 🇬🇧 ratten också på fel sida

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har ratten på rätt sida för att ha vänstertrafik. Riktigt stolligt var det i Sverige där vi hade vänsterstyrda bilar och vänstertrafik. Då tvingades bilister som skulle göra en omkörning köra ut en bra bit över mittlinjen för att kunna se om det kom någon mötande trafik.

   Radera