fredag 5 april 2024

Bestseller av Pascal Engman

Titel: Bestseller
Författare: Pascal Engman
Förlag: Bookmark Förlag (2023)
Antal sidor: 543

Thrillerförfattaren Raymond Salinas hittas mördad strax före Bokmässan i Göteborg. Polisen upptäcker att författaren hade djupgående kontakter inom flera kriminella nätverk som utgjorde källor i författarens researcharbete.
Vanessa Frank anar att mordmotivet döljer sig i Salinas kommande bokprojekt, där något som skulle skaka hela polisväsendet var på väg att avslöjas. För att hitta svaren måste Vanessa följa i de fotspår som ledde författaren rakt in i döden. Hur långt är en författare beredd att gå för att skapa en bästsäljare?

Bestseller är ännu en av Pascal Engmans spänningsromaner om polisen Vanessa Frank. Att en berömd författare mördas på gatan strax före Bokmässan i Göteborg slår verkligen ner som en bomb. Det visar sig snart att författaren Raymond Salinas haft nära kontakter med kriminella nätverk för att få uppgifter till sina böcker. Nu har han skrivit kontrakt för en ny roman. Kan det vara så att han kommit för nära verkligheten och att någon i den kriminella världen därför bestämt sig för att röja honom ur vägen?

Vanessa Frank börjar kartlägga vilka kontakter Salinas har haft. Det håller på att kosta henne livet. Har även hon kommit för nära något?

Som vanligt när det gäller Pascal Engman så levererar han en riktigt bra spänningsroman. Förtvivlat försöker jag räkna ut vad som ligger bakom mordet, men givetvis misslyckas jag. Engman är inte den som avslöjar sammanhangen i förväg.

En riktigt bra Engmanroman igen, som jag givetvis rekommenderar varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar