söndag 20 oktober 2024

En smakebit på søndag - Hembiträdet

Idag är det söndag. Utan att spoila delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är Astrid Terese med bloggen Betraktninger.  Boken jag läser heter Hembiträdet och är skriven av Freida McFadden.

Millie har avtjänat ett tioårigt fängelsestraff och bor i sin bil när hon får jobb som hembiträde hos den förmögna familjen Winchester: mamma Nina, pappa Andrew och nioåriga dottern Cecelia. Bostad ingår - ett minimalt vindsrum i familjens jättevilla.
Millie satsar allt på att sköta jobbet perfekt - hon städar, tvättar, tar hand om parets dotter, lagar fantastiska middagar till familjen och äter själv ensam i vindsrummet. Men snart börjar hon ana att familjen Winchester döljer betydligt mörkare hemligheter än hon själv.

Smakbiten är hämtad från sidan 22:

Jag kommer hem till familjen Winchester nästa förmiddag, efter att Nina har skjutsat Cecilia till skolan. Jag parkerar utanför järngrinden. Jag har aldrig tidigare besökt ett hus som ligger innanför ett järnstängsel, än mindre bott i ett. Men alla hus i det här tjusiga bostadsområdet på Long Island verkar ha grindar. Med tanke på den låga brottsligheten i kvarteret verkar det lite onödigt, men vem är jag att döma dem? Om allt annat vore likadant och jag fick välja mellan ett hus med grind och ett utan, skulle jag också välja det med grinden.

1 kommentar:

  1. har läst en del om den här boken. kanske läser den. tack för smakebiten

    SvaraRadera