söndag 13 oktober 2024

En smakebit på søndag - Under attack

Idag är det söndag. Utan att spoila delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är Astrid Terese med bloggen Betraktninger.  Boken jag läser heter Under attack och är skriven av Don Bentley.

Jack Ryan Jr tycks bära världens problem på sina axlar. När en övervakningsoperation med goda intentioner får en dödlig utgång måste presidentsonen stå upp mot en okänd fiende som verkar ha siktet inställt på att förgöra Kollegiet.
En oförklarlig kollision mellan två flygplan från rivaliserande nationer blir gnistan till den konflikt som varit på väg att brisera. Samtidigt utsätts Kollegiets högkvarter för en förödande attack. När dammet lag sig är Jack en a få som klarat sig och den enda som kan leda Kollegiet i jakten på den okända fienden och förhindra att två stornationer ger sig in i ett fullskaligt krig.

Smakbiten är hämtad från sidan 45:

Även om det bara hade tagit några sekunder att stoppa den andra motorcykeln så hade den med passageraren redan hunnit få ett avsevärt försprång. Efter att ha tagit sig genom uteserveringen hade föraren dragit på gasen och accelererade fortfarande. Detta satte Jack i ännu en valsituation. Antingen kunde han försöka hinna ikapp den snabba motorcykeln genom att följa samma väg, eller så kunde han försöka vinna tid genom att ta en genväg genom terrängen till en mötesplats längre söderut. Men om Jack gissade fel och föraren tog av åt norr istället för söder skulle han tappa bort dem fullständigt.
En intet ont anande student fattade beslutet åt Jack.
Mannen klev ut från byggnaden, rakt i vägen för Jack. Med hörlurar i öronen, blicken klistrad vid mobilen och fingret fullt upptaget med att skrolla befann sig studenten i en annan värld. Om Jack fortsatte sin nuvarande kurs skulle mannen stanna där.
Permanent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar