tisdag 18 juni 2019

Veckoutmaning: Svarta hål och stjärnströssel

Tisdag och veckoutmaning från Kulturkollo. Det är rymden som är tema för veckan hos Kulturkollo. Lotta skriver: I veckans utmaning vill vi att du väljer två personer som förtjänar det. Nån som gjort något riktigt dumt och nån som gjort något riktigt bra. Det kan vara en fiktiv person som du hatar eller älskar, eller så kan det vara en livs levande person som du stör dig på eller vill lyfta fram.

Vem vill du straffa genom att skicka rakt in i ett stort svart hål?
Vem vill du hylla genom att dränka i glittrande stjärnströssel?

In i det svarta hålet skickar jag president Donald Trump. Inte för att han sänker skatten för miljardärer och försvagar de sociala skyddsnäten. Inte för att han vill bygga en mur mot Mexiko. Inte för att han vill inskränka aborträtten. Nej, det värsta i hans presidentskap är att han konsekvent angriper alla politiker och tjänstemän som inte stöder honom och journalister och nyhetskanaler som vågar ifrågasätta honom. Alla nyheter som han ogillar benämner han "fake news". Han undergräver själva tilltron till de demokratiska institutionerna och till den granskande journalistiken. Och detta är mycket farligt!

Stjärnströsslet häller jag över kronprinsessan Victoria, som nyligen avslutade sina landskapsvandringar. När man ser och hör kronprinsessan märker man att hon är genuint intresserad av det hon håller på med och de människor hon möter. När, om ett par decennier, hon uppstiger på tronen som Sveriges drottning tror jag att vi kommer att ha en av våra bästa ledare för landet på mycket länge.

3 kommentarer:

  1. Trump borde verkligen skickas ut i rymden med enkelbiljett.

    SvaraRadera
  2. Ja Trump är en riktig rysare personifierad, och tyvärr inte fiktiv...

    SvaraRadera