torsdag 16 januari 2020

Helgfrågan v. 3

Helgfråga från Mias bokhörna. Den här helgen funderar Mia kring headern på våra bloggar. Helgfrågan lyder:

Är du nöjd med din header? Hur skapade du den?

Jag ville ju ha något som header, men jag är förfärligt dålig på sånt där. Helst ville jag ha en header som gick hela vägen, men det lyckades jag inte med. Jag hittade en bild som jag tyckte passade - den med skrivmaskinen - och den är jag nöjd med. Jag tycker den passar bra till bloggens namn - Mina skrivna ord. (Även om det i och för sig är längesen jag skrev på en skrivmaskin, men i alla fall...) Men jag är INTE nöjd med att det till höger om bilden är ett stort fält i en gräslig färg.

Hur jag skapade den? Ja, säg det. Jag fipplade med de verktyg som Blogger har. Det finns grejer på bloggen som jag är osäker på hur jag skapade, så dem vågar jag aldrig röra :)

20 kommentarer:

 1. skrivmaskinen är fin. färgen till höger också. behåll du det så vi känner igen oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gillar skrivmaskinen. Det där med igenkännandet tycker jag är viktigt. Det blir lätt lite förvirrande när någon bokbloggare plötsligt har ändrat utseendet fullständigt.

   Radera
 2. temat med skrivmaskin passar, jag tycker om att fota, använder bara egna foton, bilder och ordf är bra sätt att uttrycka sig, egen blogg är trevligt sätt att få fram böcker man läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker att det passar, så skrivmaskinen blir kvar. Visst är det ett bra sätt att få fram böckerna man läst. Dessutom kan man gå tillbaka och kolla, för ibland minns jag inte vad en bok jag läste för flera år sedan handlade om. När jag sedan går tillbaka och ser vad jag skrivit, så kommer det tillbaka till mig.

   Radera
 3. Tycker skrivmaskinen passa in bra. Jag gjorde nog likadant som du när jag skapade min header - har egentligen ingen aning om hur det gick till

  SvaraRadera
 4. Jag ändrar emellanåt i spalten till höger, och det är ju inte komplicerat alls. Att jag inte ändrar på resten beror kanske mest på bekvämlighet, men också att jag tänker att folk känner igen sig - och mig. Din bild i headern passar din blogg bra, men du kan ju ta en ny likadan fast med dina egna fingrar - och då kan du lätt ändra bildformatet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast då måste jag ju hitta en skrivmaskin :)

   Radera
 5. Skrivmaskinsbilden passar bra till namnet på bloggen tycker jag, ändra inte på det!

  SvaraRadera
 6. Bilden funkar ju väldigt bra!

  SvaraRadera
 7. Bilden passar ju perfekt, och gamla skrivmaskiner är så snygga i sig själva tycker jag. Jag vågade inte heller röra något i min blogg tidigare, men för några år sedan kände jag att jag måste göra en förändring och började rota runt bland inställningarna och hittade olika teman för wordpressbloggar. Jag skall inte säga att det var enkelt och gick snabbt, men nu har jag ett tema och det förstår jag mig på. Tror jag.

  SvaraRadera
 8. Bilden passar till din blogg! Jag gillar också att det är en hög igenkänningsfaktor på din blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man ska inte göra för stora förändringar. Igenkänningsfaktorn ska inte underskattas.

   Radera
 9. Ojsan, hade du inte nämnt det där färgfältet till höger hade jag nog aldrig tänkt på det. :D Bilden passar ju utmärkt till bloggnamnet för övrigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var kanske därför jag valde den bilden ;)

   Radera
 10. Jag höll på ett tag innan jag fick min att gå hela vägen men det går.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det krävs väl ett visst tålamod ;)

   Radera