torsdag 2 januari 2020

Utgallrade böcker

Jag tittade in på biblioteket i Vålberg idag, och då såg jag att de sålde utgallrade böcker för 2 kronor styck. Två deckare fick följa med mig hem. I spindelns nät av Laura Lippman och Döden ett bekymmer av Torgny Lindgren och Eric Åkerlund. Jag var tvungen att fråga om det verkligen var den "store" Torgny Lindgren, ledamoten av Svenska Akademien, som var författare och det var det faktiskt.

8 kommentarer:

 1. På bibblan kan man göra många bra fynd när dem gallrar. Jag har också hittat många bra böcker där under året! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan hitta ett och annat guldkorn. Och till det priset behöver man inte riskera att de inte är prisvärda :D

   Radera
 2. Vilket obehagligt omslag till I spindelnät nät!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer kanske inte med bland de finaste omslagen i Omslagsonsdag. Jag vet inte om det är en liten staty. Det är nåt med ögonen som gör den obehaglig.

   Radera
 3. Lindgrens & Åkerlunds bok kom först ut under annan titel och under författarpseudonymen Hans Lamborn, men sedan vågade de tydligen träda fram i offentligheten med denna omarbetade nyutgåva (som för övrigt är den enda bok jag har sett som är utgiven på "Bonniers & Norstedts", måste vara rätt unikt). Den är väl kanske inget litterärt mästerverk, men klart småcharmig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag såg detta med Hans Lamborn. Tydligen den enda bok som givits ut med den pseudonymen. Den bok som då publicerades, Den röda slöjan, vann faktiskt Svenska Deckarakademins debutantpris.

   Radera
 4. Svar
  1. Jag ser fram mot att få läsa dem!

   Radera