onsdag 26 augusti 2020

Veckans kulturfråga v.35 2020

Detta är något nytt hos Linda som har bokbloggen enligt O. En fråga om kultur från olika aspekter. Veckans kulturfråga lyder:

Vilken är den mest spännande film eller TV-serie du sett?


Jösses Amalia! Hur ska man kunna veta det. Jag minns att det, när jag var liten, gick en TV-serie som hette Jagad. Vecka efter vecka fick man följa mannen som var misstänkt för att ha mördat sin hustru. En särskild polis var med i alla avsnitt och försökte få tag i honom. Själv påstod han ha sett en enarmad man springa ut från deras bostad, men ingen trodde på honom. Osäker på om serien skulle hålla idag ;)


8 kommentarer:

 1. men är det inte den där filmen med Harrison Ford och Tommy Lee Jones som går stup i kvarten på TV. Harrison Ford är läkare och Tommy Lee Jones är polisen som ger sig den på att HF har dödat sin hustru

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den filmen är från 1993. TV-serien med samma namn är från 1963-1967.

   Radera
 2. Jagad har jag sett, den finns väl både som film och tv-serie? Om jag inte blandar ihop det med något liknande. ;)

  SvaraRadera
 3. Det måste vara ursprungsserien som filmen från 90-talet bygger på eller? Har inte sett den, men gillade filmen! Nu blir jag nostalgisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är ju så gammal att jag refererar till en TV-serie från 1960-talet ;) Men du har rätt. Filmen bygger på den TV-serien.

   Radera
 4. Låter som en spännande tv-serie! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast jag var så liten att jag glömt det mesta.

   Radera