fredag 23 april 2021

Fem en fredag v. 16: Veckogöra

Fem en fredag kommer från bloggen elisamatilda. Varje vecka ställer Elisa fem frågor. Den här gången kallar hon temat veckogöra.

1. Vad gör du sällan på måndagar?
Lagar middag. Det brukar frun eller dottern göra på måndagar. Lördag och söndag brukar vara mina dagar.

2. Vad händer ofta på tisdagar?
Jag kan inte påstå att tisdagar är vikta för något särskilt.

3. Om du ska ha "Lill-lördag", vad gör du en onsdag?
"Lill-lördag" var nog mer i ungdomen. 

4. Vad är det bästa med torsdagar?
Att man får en "ursäkt" för att äta ärtsoppa ;) Nja, jag älskar visserligen ärtsoppa, men tyvärr har vi inte traditionen i vår familj att äta soppan en gång i veckan. Men jag skulle gärna göra det.

5. Hur ser dagens fredag ut?
Första aktiviteten är Fem en fredag :) Sen ska jag ägna mig lite åt vård av den städmaskin som jag demonstrerar för presumtiva kunder. Jag har inget bokat besök idag, men utrustningen måste se snygg ut.

24 kommentarer:

 1. Ärtsoppa är väldigt gott! Vi åt det igår, men det blev tyvärr inga pannkakor till... =( Men det känns som att det är väldigt många som inte tycker om det, och jag tycker det är synd. Jag vill äta min med mycket senap. Mums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Soldatens ärtsoppa på burk är väldigt god.

   Radera
 2. Det må være en grei ordning å lage middager hver deres dager. Jeg må lage min hver dag jeg :) God helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt att få sätta sig till ett dukat bord :)

   Radera
 3. ingen ärtsoppa denna vecka, på torsdag åt jag god utelunch: vårlök- och ingefärabakad långafilé med brynt sojasmör och gräslökspotatis, mums! Vi har fått dotterns gamla robotdammsugare, funkar bra.
  och vaccinerade mig i förrgår! ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du blivit vaccinerad! För mig är det dags nästa fredag. En robotdammsugare är inte jämförbar med den utrustning jag säljer.

   Radera
  2. (dotterns robot kan även våttorka)

   Radera
  3. Bra. Den maskin jag säljer kan rena luften från damm, tvätta golv, möbler och mattor, putsa fönster, rensa sängen från kvalsterbajs, blåsa upp luftmadrasser, rensa avlopp...

   Radera
 4. det var en mångkunnig städmaskin du säljer! men den kräver väl handpåläggning av ägaren? kvalsterbajs? hur ser det ut? vad kostar en sådan maskin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket mångsidig. Ja, man får ju hålla i slangen och munstycket när man dammsuger. Kvalsterbajs är vitt och känns fett om man tar på det. Din madrass är full av det. Många som tror att de är allergiska mot kvalster är egentligen allergiska mot kvalsterbajset. Maskinen kostar mellan 36000 och 48000 beroende på vilka delar man lägger till. Det låter mycket, men det är livstidsgaranti på den oavsett kundens ålder. En del äldre skriver köpeavtalet på ett barnbarn och vips är garantin på 80 år eller liknande :D Eftersom den ersätter annan utrustning är det faktiskt bra ekonomi i längden. Och det blir rent på riktigt. Inga äckliga dammsugarpåsar och inget utblås på en dammsugare där mycket av dammet sprutar ut i rummet igen.

   Radera
 5. Torsdagar är soppadagar hos oss fast jag skulle nog kunna äta soppa fler gånger per vecka.

  SvaraRadera
 6. Det är många maträtter som får stryka på foten när man lever ensam. Det känns inte lönt att stå och laga till sig själv. Men nog blev jag sugen på ärtsoppa alltid. Din monstermaskin kanske jag skulle behöva som verkligen inte prioriterar städning. 😁 Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tanken är att man ska städa mindre när man har en sån maskin genom att den tar bort mycket av dammet.

   Radera
 7. Jag gillar ärtsoppa på torsdagar, men det är inte alltid det blir så. Igår blev det korvsoppa.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Hemlagad ärtsoppa kan man äta alla veckodagar, soppan måste inte vara vikt till just torsdagar enligt mig.
  Säljer du städmaskiner? Det var aningen otippat. Å den där grunkan du visar bild på - är det en städmaskin? Den liknar mera en köksmaskin tycker jag, eller en robot av något slag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ser ut som R2D2 i Stjärnornas krig :D

   Radera
 9. Ärtsoppa, det måste inhandlas! Numera ids jag inte laga själv, då fyller jag ju hela frysen, men gillar också Soldatens! Efter det plättar med keso....jojo det funkar visst! Jag behöver en levande städmaskin som gör allt utan att jag lyfter ett finger...inga såna på lager?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ärtsoppa från grunden i ett litet hushåll känns som överkurs. Då är Soldatens ett utmärkt alternativ!
   Den modell på maskin du talar om arbetar företaget hårt med att ta fram :))

   Radera
 10. Oj så länge det var sedan jag åt ärtsoppa. Det är ju egentligt väldigt gott med en god ostsmörgås till. När jag jobbade som hembiträde var det nästan alltid ärtsoppa på torsdagarna, ärtsoppa med varm punsch till det vuxna och hembiträdet. Det har jag inte upplevt sedan dess....
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varm punsch till ärtsoppan är jättegott!

   Radera
 11. Mums med ärtsoppa! Bruka laga en enkel grön ärtsoppa lite då och då!
  HA en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grön ärtsoppa har jag faktiskt aldrig ätit. Tack det samma!

   Radera