onsdag 21 april 2021

Veckans kulturfråga v. 16 2021

Dags för veckans kulturfråga hos Linda som har bokbloggen enligt O. Linda låter sig inspireras av att det är Världsbokdagen på fredag. Veckans kulturfråga lyder: 

Vad betyder böcker och läsning för dig?

Hur uppmärksammar du Världsbokdagen på fredag?

Jag tycker verkligen om böcker. Och då tänker jag på boken som sådan. Att bokhyllan är fylld med böcker och inte prydnadsföremål. Jag tycker om att gå in i en bokhandel eller ett bibliotek och jag älskar den där speciella doften i antikvariat. Någon skulle kanske kalla mig bokfetischist :) Ljudböcker och e-böcker är jag inte intresserad av.

Genom bokbloggandet har jag ökat bokläsandet. Ofta ligger jag och läser när jag har gått och lagt mig. Det är en sådan skön avslutning på dagen.

Jag har inga planer på att uppmärksamma Världsbokdagen. Jag visste inte ens att det var på fredag förrän jag läste det på Lindas blogg.

8 kommentarer:

 1. Jag är som du - fast tycker ljud- och e-böcker också är jättebra att ha att ta till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte kommit dit - än i alla fall ;)

   Radera
 2. jag är nybliven lyssnare. det fungerar inte med alla titlar och inte med alla uppläsare, men med tillräckligt många. men bäst är ju en riktig bok. Världsboken ska jag verkligen uppmärksamma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är en dinosaurie som alltid kommer att vilja ha riktiga böcker.

   Radera
 3. Visst mår man bra av böcker, på många olika sätt.

  SvaraRadera
 4. Huset är fyllt av böcker, så e-böcker är ett nödvändigt komplement. Tänkte att jag skulle rensa lite, men det är svårt. Tar ibland böcker till jobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är säkert bra med e-böcker, men inte för mig.

   Radera