söndag 24 oktober 2021

En smakebit på søndag - Skampärlorna

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Betraktninger. Boken jag läser heter Skampärlorna och är skriven av Aline Lilja Gladh. 

Örbyhus syfabrik står i brand. William Silvergran står handfallen när hans fars livsverk går upp i rök. När polisens tekniker går in möts de av en obehaglig överraskning. I det som en gång varit fabriksägarens kontor hittas gamla mänskliga kvarlevor, gömda i ett lönnfack. Familjen Silvergran sluter sig och är inte till någon större hjälp i utredningen. Och när den lokala polisen tycks mer upptagen av att hantera redlösa semesterfirare i den rådande värmeböljan än av upptäckten på syfabriken, kan kommissariens syster, Lo Karlberg, inte låta bli att på egen hand börja snoka i det mystiska fallet. Samtidigt blåser det upp till storm när hennes ex, den lokala gängledaren Conny, återvänder för att ta tillbaka det som är hans.

Smakbiten är hämtad från sidan 5:

Mörkret var kompakt och luften så tung av jordpartiklar och mögel att hon kände smaken av den. Det stack i halsen och mungiporna brände. Munkavel och ögonbindel. Ingen syn. Bara hörsel.

Intill henne i det svarta rummet fanns någons tunga andetag. En andning som övergick i ett flåsande. Pulsen hamrade i tinningen. Blåsan ville tömma sig. Vem var det som såg på henne? Någon njöt av att se henne så här. Hon skrek in i munkaveln. Armar och ben var bundna till varandra, omöjliga att röra. De värkte så illa när hon spände musklerna att hon tvingade dem att slappna av.

22 kommentarer:

 1. tyckte lite rörigt med parallelhandlingar, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du har läst den? Jag är nyfiken på den. Den är tydligen tredje boken i en serie, men jag har inte läst de tidigare.

   Radera
 2. Den där kände jag inte till, inte författarnamnet heller. Har ibland lite dålig koll på bokserier. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. känner inte igen vare sig författarnamn eller titel. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. Den här fick jag för någon vecka sedan, men jag har inte läst de två föregående delarna. Har du det? Om inte, funkar det bra ändå? 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst de tidigare delarna och vet inte än om det funkar ändå.

   Radera
 5. Nu var detta inte min favoritgenre, är det en feelgood-deckare? Tack för smakbit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det här är nog en spänningsroman av det lite mörkare slaget.

   Radera
 6. Har sett denna lite överallt men har inte läst den eller de tidigare böckerna i serien. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Modernista har nog varit bra på att marknadsföra den :)

   Radera
 7. Den boken har jag i bokhyllan och hoppas hinna läsa den snart. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl jämföra våra utlåtanden.

   Radera
 8. Låter som en spännande bok. Tack för smakbit.

  SvaraRadera
 9. Tack för spännande smakbit. Fick den här i brevlådan, men har inte läst de två innan, så jag funderar på om jag borde göra det först...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar Gud i hågen och läser den här utan att ha läst de tidigare i serien.

   Radera
 10. Tack för smakbiten ska läsa den men vill läsa i rätt ordning.

  SvaraRadera
 11. Okänd bok för mig, låter spännande, tack för smakbiten.

  SvaraRadera