fredag 8 oktober 2021

Fem en fredag v. 40: Känslostatus

Fem en fredag kommer från bloggen elisamatilda. Varje vecka ställer Elisa fem frågor. Den här gången kallar hon temat känslostatus.

1. Hur mycket har du skrattat i veckan?
Väldigt lite. Jag har gråtit mer än jag har skrattat.

2. När har du känt dig som sämst?
När jag har besökt min hustru på intensiven. Hon fick en hjärnblödning förra veckan. Det är så hemskt att se henne ligga så hjälplös i sängen. Hon kan inte tala, hon är delvis förlamad, kan inte äta eller dricka. Och när jag lägger mig på kvällen så är det så tyst när ingen ligger bredvid mig.

3. Vad har fått dig att byta humör?
Jag gick till ett logemöte på frimurarna i måndags. Det betydde mycket att få vara bland vänner och för en stund få tänka på annat. Vid den gemensamma måltiden fick jag faktiskt skratta ett par gånger.

4. Vilken dag fick dig att längta till helg?
Ingen. Just nu är det ingen skillnad på söcken och helg. I lördags funderade jag på om posten skulle komma snart. Jag hade glömt vilken dag det var.

5. Vad skulle du ge för betyg på veckan?
Det blir ett bottenbetyg.

18 kommentarer:

 1. du har ju haft en riktigt tuff vecka, jag kan inte ens riktigt föreställa din situation, tungt, hoppas du orkar

  SvaraRadera
  Svar
  1. På min FB-profil har jag "valspråket": "Det är bara att bryta ihop och komma igen" Det är väl vad som får gälla nu.

   Radera
 2. Nämen, oj så ledsamt och jobbigt! Förstår att du gråtit och ej skrattat. Men vänner betyder mycket så du gjorde rätt i att besöka ett logemöte.
  Ha det så gott det går nu.

  SvaraRadera
 3. så tråkigt, Robert! hoppas att det finns möjligheter till bättring. det finns det ju ofta om det sätts in träning tidigt. ta hand om dig så att du orkar handskas med situationen

  SvaraRadera
 4. Så hemskt att läsa, jag hoppas verkligen att ni kommer ur den här händelsen på bästa möjliga sätt på något vis. Ta hand om dig <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så hemskt att se henne så hjälplös. Det gör så ont.

   Radera
 5. Helt begripligt att du inte skrattar dessa dagar. Hoppas verkligen att Lena blir bättre, snart! Så jobbig situation!

  SvaraRadera
 6. Uff så trist å gråte mer enn en ler, men innimellom må man være trist. Håper det går bedre neste uke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker att nästa vecka inte blir bättre.

   Radera
 7. Men det var sorgligt att höra. Förstår att det är långt till skratt just nu. Det är hemskt att se en älskad person lida. I sådan här situationer är det viktigt att ha nära vänner som finns där. Jag hoppas verkligen att din hustru blir bättre! Ta vara på dig, och henne!

  SvaraRadera
 8. Men herregud Robert! Plötsligt ter sig min halvcoma som ett önsketillstånd. Maila om du vill petra.sjostrom63@gmail.com
  <3

  SvaraRadera
 9. Så ledsamt att läsa att din fru drabbats av en hjärnblödning. Förstår att du gråtit mera än du skrattat. Men du gjorde rätt i att gå på ett logemöte för man måste faktiskt "tvinga sig" att skingra tankarna, annars går man under.
  Även dagliga blogginlägg hjälper en aning. Man måste kunna tänka och koncentrera sig på något annat än den hemska situationen, om än bara för en liten stund.
  Jag lider med dig och ger dig många "styrketankar".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man måste få tänka på något annat också. När jag går omkring här hemma så märker jag att jag blir förvirrad. Jag ska klä på mig, tar på mig kalsonger och strumpor och ska just lämna sovrummet när jag inser att jag ska ta på mig skjorta och byxor också. Det blir flera vändor för att duka fram frukosten till mig själv. Och jag kan råka vakna på natten och leta efter något men jag vill inte tända lampan för jag vill inte väcka hustrun, men hon ligger ju inte bredvid mig.

   Radera