söndag 4 augusti 2024

En smakebit på søndag - Fiende ur skuggan

Idag är det söndag. Utan att spoila delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är Astrid Terese med bloggen Betraktninger.  Boken jag läser heter Fiende ur skuggan och är skriven av Marc Cameron.

Den hänsynslösa miljardären Harjit Malhotra har byggt sin förmögenhet genom att översvämma den globala marknaden med förfalskade läkemedel. Det enda som står i hans väg framåt är president Jack Ryan, vars avsikt är att få igenom en ny läkemedelslag.
Samtidigt som de falska medicinerna skördar allt fler männniskoliv gör Malhotra och hans skoningslösa legosoldater allt för att avleda presidentens uppmärksamhet från situationen. Men rökridåerna är otillräckliga och miljardären tvingas tänka större för att distrahera väldens mäktigaste ledare och stoppa lagförslaget.
På Malhotras order påbörjas planeringen av en högst personlig attack mot president Jack Ryan - en brutal kidnappning av nationens första dam.

Smakbiten är hämtad från sidan 149:

Man kunde tycka att Steven "Chilly" Edwards borde ha varit nöjd med sin lott i livet. Polismyndigheten i Abilene lät honom köra runt på en Harley-Davidson Electra Glide dagarna i ända. När han inte satt på hojen jobbade han som prickskytt i Abilenepolisens piketstyrka. Det var ett bra jobb, vilket hans pappa, viccesheriff på Taylor Countys sheriffmyndighet, påminde honom om varje söndag när de åt middag tillsammans. Motorcykelpolis, prickskytt i piketstyrkan... Att dessutom få betalt för det vara bara grädde på moset. Trots det var Chilly alltid på jakt efter någonting större. Hans storebror jobbade på FBI, som gisslanfritagare till och med - det var som specialstyrkorna med handklovar. Han var också prickskytt. Abilenepolisen var ett toppenställe att jobba på - bra folk, fantastiskt gym, världens coolaste logga på polisbrickan - men Chilly kände ett sug efter att gå vidare med det han kunde.

14 kommentarer:

  1. jo, det vore just snyggt om rikets första dam blev kidnappad! känner inte till författaren. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Produktiva författare, både Clancey och Cameron.

      Radera
  2. usch, förfalskade läkemedel är hemskt

    SvaraRadera
  3. Inte bara falska läkemedel utan också handeln med utgångna läkemedel som skeppas vidare är vidrig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, handel med utgångna läkemedel är förkastligt. Möjligen skulle jag kunna förstå om man sände dem (gratis) till områden som inte har någon möjlighet att få tag på läkemedel på annat sätt.

      Radera
  4. Clancy känner jag till namnet, men det är för hårdföra böcker för mig, ler! Tack flör smakbit

    SvaraRadera
  5. Har läst minst en bok av författaren. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  6. Tom Clancy har jag läst, men det var så längesedan att det faktiskt var Tom Clancy som skrev. Inte den där andre ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lustigt nog har jag aldrig läst någon bok av Tom Clancy, så jag vet inte om Cameron är en värdig "arvtagare".

      Radera
  7. Tom Clancy läste jag något av för länge sedan, men har "tappat bort" honom. Vet inte om jag skulle gilla det lika mycket nu.

    SvaraRadera