söndag 25 augusti 2024

En smakebit på søndag - Kråkslottet

Idag är det söndag. Utan att spoila delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är Astrid Terese med bloggen Betraktninger.  Boken jag läser heter Kråkslottet och är skriven av Karina Johansson.

I Sunnes mest iögonfallande byggnad, ett riktigt gammalt kråkslott, bor Emeli Vinders pappa Åke. En dag hittar Åke sin hyresgäst Urban död, och Åkes lugna pensionärstillvaro ruckas även om han själv frias från misstankarna. Bygden skvallrar ändå, särskild Hjördis Jonsson. Hon driver en kiosk i Kråkslottet och pratar illa om sin hyresvärd. I samma veva flyttar Emeli hem från Stockholm och försöker göra allt för att rentvå sin pappa från ryktesspridningen, men hennes ansträngningar går om intet när fler människor mördas.
Emeli springer på sin gamla tonårsförälskelse, Frank, som numera är polis, och hjälper honom i utredningen kring morden. Samtidigt vaknar gamla känslor till liv...

Smakbiten är hämtad från sidan 131:

Pia och Emeli skiljdes åt vid Bryggarbron över sundet. Där vek Pia hem till sig, medan Emeli cyklade tillbaka till Kråkslottet. Hon måste berätta för Frank om Britt och hennes gula bil, och att Urbans pappa hette Göran. Han måste få veta, och hon tänkte tala om det i samband med kvällens middag hos Alexa.
Magen pirrade bara hon tänkte på att träffas igen. Hon längtade.
Just som hon klev in i trapphuset, öppnades dörren till Hjördis lägenhet och Frank kom ut, bärande på en soppåse. Han bar träningskläder och såg ut att precis ha motionerat. Han var tydligen fortfarande en aktiv person. I barndomen hade han ständigt haft något på gång. Spelade han inte fotboll, hade han klättrat i äppelträden eller suttit längst upp på trädgårdsgungan.
Numer var det visst skogspromenader och joggingturer som gällde. Det passade Emeli. Hon var inte mycket för våghalsiga strapatser.

12 kommentarer:

  1. Speciellt att läsa böcker från en känd miljö kan jag tänka. Sunne var jag i när jag var liten, men minns inte mycket.

    SvaraRadera
  2. okänd bok och författare för mig. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
  3. Kul med en bok som utspelar sig i Sunne. Det är inte speciellt vanligt.

    SvaraRadera
  4. Jag har besökt Mårbacka i Sunne under en sommarutflykt. Den här boken låter som en mys-deckare eller feel-good-deckare. Tack för smakbit

    SvaraRadera
  5. Tack för smakbiten! Har inte läst något av författaren än.

    SvaraRadera