fredag 9 augusti 2024

Fiende ur skuggan av Marc Cameron

Titel: Fiende ur skuggan
Originalets titel: Chain of Command
Författare: Marc Cameron
Förlag: Bookmark Förlag (2022)
Antal sidor: 518

Den hänsynslösa miljardären Harjit Malhotra har byggt sin förmögenhet genom att översvämma den globala marknaden med förfalskade läkemedel. Det enda som står i hans väg framåt är president Jack Ryan, vars avsikt är att få igenom en ny läkemedelslag.
Samtidigt som de falska medicinerna skördar allt fler männniskoliv gör Malhotra och hans skoningslösa legosoldater allt för att avleda presidentens uppmärksamhet från situationen. Men rökridåerna är otillräckliga och miljardären tvingas tänka större för att distrahera väldens mäktigaste ledare och stoppa lagförslaget.
På Malhotras order påbörjas planeringen av en högst personlig attack mot president Jack Ryan - en brutal kidnappning av nationens första dam.

Fiende ur skuggan är ännu en av Marc Camerons böcker i Tom Clancys anda och efterföljd om Jack Ryan och den hemliga organisationen Kollegiet som Ryan grundat. Kollegiet har inte många medlemmar, men de är synnerligen effektiva när de skickas ut för att på ett effektivt men olagligt sätt släcka oroshärdar.

I denna roman skakas USA av en synnerligen brutal kidnappning av presidentens hustru. Det dyker upp problem på många ställen samtidigt, vilket ger Vita huset full sysselsättning.

Det är inte bara i USA som det händer saker som inte minst får Kollegiet, men även andra delar av USA:s militär, att fara runt i världen i den här boken. Vi får följa med till Argentina, Japan, Wakhankorridoren i Afghanistan och Indien i ett spel som visar sig hänga ihop.

Böckerna om president Jack Ryan är alltid spännande och Fiende ur skuggan är inget undantag. Denna bok bör ingen älskare av thrillers missa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar