torsdag 29 augusti 2024

Helgfrågan v. 35

Helgfråga från Mias bokhörna. Höstmörkret sänker sig så smått. Helgfrågan lyder:

Nu kommer en lång höst och en ännu längre vinter. Vad är dina tankar?

Det lät dystert. Jag hoppas att hösten inte blir för blåsig. I övrigt har jag egentligen inte något emot hösten. September och oktober kan vara riktigt fina månader. Den tråkigaste månaden är november. Då är det bara mörkt. Enda ljuspunkten är allhelgonahelgen. I år får jag för första gången sätta ett ljus på min brors grav. Jag vet inte hur det kommer att kännas.

December är betydligt trevligare. Kanske har det kommit lagom med snö så det blir ljusare. Dessutom kommer det upp kommunal julbelysning och i fönstren lyser stjärnor och adventsljusstakar. Februari är en annan trist månad med mörker och is, men då är det inte långt till mars och då möter vi återigen våren.

4 kommentarer:

  1. Varm blåsig höst är helt ok, även småstormar vid havet. Halloween kan vara trevligt. Advent kan man tända LED-lampor i fönstren, och hänga upp en mistel.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloween kan göra det samma för mig.

      Radera
    2. barnen har amerikanska kusiner, på jobbet ordnade amerikanska kollegor kul fester, maskerad är omväxling

      Radera
  2. Är novemberbarn och har nog aldrig riktigt förstått det där med att så många tycker sämst om just november, tycker det är en rätt okej månad faktiskt. Oftast har ju heller inte snön hunnit komma då heller.

    SvaraRadera