torsdag 1 augusti 2024

Helgfrågan v. 31

Helgfråga från Mias bokhörna. Det är en sommaredition med samma fråga i sju veckor där vi får ge sommartips. Helgfrågan lyder:

Tipsa om en bok, en film, ett utflyktsmål, en tv-serie, en teater eller något annat skoj.
Jag vill gärna rekommendera Människors mörker som jag nyligen har läst; en bok som Modernista har gett ut och som innehåller två romaner av Patricia Highsmith. Dels Mord för Annabelle, dels Piskan

Titlarna är länkade till mina recensioner.

12 kommentarer:

  1. även om hon är duktig så står Patricia Highsmith inte på min läslista.

    SvaraRadera
  2. Att slå två flugor i en smäll ... ingen bra ide när det handlar om böcker tycket jag, de blir ju bara tjockare och tyngre! Highsmith har jag inte läst på väldigt länge, minna inget!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med dig. Novellsamlingar är en sak, men romaner blir lite konstigare. Men jag vill ändå understryka att man får två riktigt bra romaner om man skaffar den här boken. Eller också går man till biblioteket och lånar en av dem.

      Radera
  3. tycker inte heller om när böcker slås ihop. varför, undrar man? Highsmith var under en tid en favorit. nu har jag inte läst något på länge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det skulle vara intressant att veta varför. Dock har jag Selma Lagerlöfs Jerusalem 1 och Jerusalem 2 samlade i en volym, men det tarvar ingen förklaring.

      Radera
  4. Patricia Highsmith är en bra författare.

    SvaraRadera
  5. Kanske skulle det inte skada att läsa mer Highsmith, har läst Carol (den heter så väl?) och böckerna om Mr Ripley och gillat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dem har jag inte läst, men jag lägger dem på minnet nu.

      Radera
  6. Inte läst något av författaren. Tack för tips!

    SvaraRadera