fredag 25 december 2020

Fem en fredag v. 52: God jul!

Fem en fredag kommer från bloggen elisamatilda. Varje vecka ställer hon fem frågor och den här gången är temat att göra inför jul.

1. Hur blev julen som den brukar vara?
Den var faktiskt mycket lik julen som den brukar vara. Vi firade den hemma, jag, hustrun och våra båda döttrar. Tidigare hade vi ofta min mamma och hennes sambo hos oss på julafton, men inte nu. Det beror inte på covid-19, utan på att mamma bor på ett gruppboende för dementa och de som bor så mår bäst av att inte flyttas runt. Mammas sambo firar jul hos sin dotter.

2. Vad hände i år som inte hände förra julen?
Jag kommer inte på något.

3. Vad tittar du på varje jul?
Kalle Anka och Svensson Svenssons (julavsnittet).

4. Hur spenderar du helst juldagarna?
I hemmets lugna vrå. Det är väl en av få saker som är bra med pandemin. Man blir uppmanad att tillbringa julen hemma precis som vanligt.

5. Vad är det godaste på julen?
Åh, det är så mycket. Julgodiset förstås, men om det gäller vårt lilla julbord så är jag väldigt förtjust i Janssons frestelse och grisfötter.

18 kommentarer:

 1. Äter du grisfötter på julen Robert? Det gjorde alltid min mamma, och då tyckte jag det var så gott. Nu trodde jag inte ens att det gick att få tag på. Visst är det skönt att få slappa helt legalt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äter alltid grisfötter på julen!

   Radera
 2. Kalle anka har jag kollat på i många år, sen jag var liten, men hoppade det i år. Grisfötter hoppar jag också som vegetarian och gjorde det även den period som jag för länge sen åt kött ;) ha en skön fortsättning på julen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kalle Anka är ju en tradition ända sedan 1960, även om jag de första åren var för liten för den.

   Radera
 3. tittar gärna på nya julfilmer, julgodis blir det inga stora mängder, god fortsättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har blivit några julfilmer här hemma också.

   Radera
 4. julgodis blev det inte mycket i år. är så tacksam om jag får lite choklad. och julbordet blev väldigt spartanskt. men gott. god fortsättning på julen, Robert

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har både köpt och fått alldeles för mycket choklad. Tack det samma Mrs C.

   Radera
 5. Julgodis har vi inte haft en enda bit av, däremot en stor Janssons men den är nu uppäten. Vi började faktiskt med att äta den dagen innan julafton - som tur var. Det blev ju ingen på julafton!
  Vi har inte sett en snöflinga under hela säsongen, men i morse hade det kommit massor och sen har det snöat hela dagen. Men den töar nog snart bort eftersom det kommer att bli plusgrader snart.
  KRAM & GOD FORTSÄTTNING/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt att slippa skotta, men det hade ändå varit mysigt att ha lite snö på marken på julafton.
   Tack det samma!

   Radera
 6. Tänk att grisfötter har jag aldrig smakat! Men Jansson är en klar favorit, liksom skinkan. Och jag fnissar gärna åt Svenssons jul. Disney tittade jag inte på, kan sakna tjuren Ferdinand ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av nån konstig anledning har jag roligt varje gång jag tittar på familjen Svenssons julfirande. Finns kanske en viss igenkänningsfaktor, även om man inte vill erkänna det :D

   Radera
 7. Va!!!!! Du gillar grisfötter?????!!!!!! Jag "känner" en bloggare Paule https://paulaz.se/ som gillar grisfötter och introducerade rätten för mig ifjol. Jag hade aldrig ätit grisfötter förut, men testade både ifjol och i år. Vet egentligen fortfarande inte riktigt vad som är ätbart där, men jag älskar "gelén", det wobblande spadet alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gelén brukar jag försöka få bort. Det går att spola med varmt vatten. Det är köttet jag vill åt :)

   Radera
 8. Äntligen någon annan som delar min vurm för grisfötter! Spola bort gelen, är du galen? Den som är så god! Och mycket kryddpeppar på! Tråkigt att din mor drabbats av demens, men då gör ni helt rätt som låter henne stanna hemma där hon känner igen sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag spolar inte bort all gelén, men det brukar vara lite mycket tycker jag.

   Radera
 9. Låter som att du haft en bra julafton. Ha nu en god fortsättning!

  SvaraRadera