onsdag 16 december 2020

Veckans kulturfråga v. 51

Dags för veckans kulturfråga hos Linda som har bokbloggen enligt O. Linda är nyfiken på vilka de bästa böckerna som vi läst i år är. Veckans kulturfråga lyder: 

Vilka är de bästa böcker du läst i år?


Då väljer jag att lyfta fram tre böcker som jag tycker särskilt stack ut bland böckerna jag läst i år.

På tredje plats kommer De sju morden på Evelyn Hardcastle av Stuart Turton, utgiven på Modernista. Jag placerar den där, inte för att den är en av de bästa böckerna jag läst, men för att den är så annorlunda. Huvudpersonen måste lösa mordet, men det märkliga är att han varje dag befinner sig i en ny karaktär. En pusseldeckare som inte liknar någon annat jag läst.

På andra plats sätter jag Daisy Jones & The Six av Taylor Jenkins Reid, utgiven på Bookmark Förlag. En fantastisk bok på många sätt. Författaren låter oss följa ett band som når stor berömmelse på 1970-talet. Många som var med på den tiden är intervjuade och berättar intrikata detaljer från bandets karriär. Men vänta nu, jag minns inte alls något band med det namnet. Nej, för alltihop är påhittat! Jag älskade boken!

Och så till sist den bok som jag placerat överst på prispallen. Änkorna av Pascal Engman, utgiven på Bookmark Förlag. Polisinspektör Vanessa Frank utreder ett dubbelmord och snart pekar spåren mot islamistiska terrorister. En fantastisk spänningsroman. Jag tror faktiskt att det är den bästa någonsin som jag läst i den genren.

10 kommentarer:

 1. Jenkins Reids bok är klart läsvärd, udda tema.

  SvaraRadera
 2. jag förstår att jag äntligen måste läsa något av Pascal Engman. det tänkte jag redan när han dök upp första gången. endast 64 reservationer på bibl.! och ingen e - ljudbok. det blir till att vänta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl ett tecken så gott som något.

   Radera
 3. Tyckte mycket om Daisy Jones and the Six! De andra två låter spännande och jag inser att det är hög tid att jag bekantar mig med Pascal Engman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han vet verkligen hur man bygger upp spänningen.

   Radera
 4. Jag vill verkligen läsa De sju morden på Evelyn Hardcastle :)

  SvaraRadera