torsdag 14 maj 2020

Daisy Jones & The Six

Titel: Daisy Jones & The Six
Författare: Taylor Jenkins Reid
Förlag: Bookmark Förlag (2020)
Antal sidor: 378

Baksidestexten:
Det här är berättelsen om Daisy Jones & The Six. Deras album spelades på alla klubbar, de sålde ut arenor över hela världen och deras musik definierade en hel era. Så plötsligt, den 12 juli 1979, splittrades bandet. Utan att någon fick veta varför. Förrän nu. De var älskare och vänner och rivaler. Rockbandet The Six kunde knappt greppa vilken tur de hade innan allt tog slut. Detta är deras berättelse om hur allt en gång började och de vilda nätterna som följde. Men bandmedlemmarna minns sanningen olika. Det enda som samtliga är ense om är att från den stunden då Daisy Jones barfota klev upp på scenen på the Whisky blev ingenting sig likt.

Kanske är det någon här som var tonåring på 1970-talet och förtvivlat försöker komma ihåg detta rockband. Lugn, bara lugn. Daisy Jones & The Six har aldrig existerat. Taylor Jenkins Reid har skrivit en bok om en bok där en författare intervjuar de medverkande i gruppen och människor kring bandet, men allt är påhittat från början till slut. Men som hon hittar på!

Jag älskade verkligen den här boken. Historien är så levande berättad att man helt och fullt känner att allt är sant. Om någon hade skrivit en intervjubok om ett känt rockband, så hade den antagligen sett ut så här. I vart fall om bandet hade turen att få en duktig journalist/författare som intervjuar och sammanställer. Jag sitter där och hoppas att Billy inte ska börja dricka och knarka igen, och jag fascineras av den fantastiska Daisy, men oroar mig för henne eftersom hon verkar göra felaktiga livsval vid flera tillfällen. Men det är ju ändå en underbar tjej, fast hon är sin egen värsta fiende.

Jösses Amalia vad den här boken är bra! Läs den! Njut av den! Oroa dig över karaktärerna! Lev dig in i detta rockbands öde! Och förvånas över att allt är påhittat!

4 kommentarer:

 1. Den blir nog en av årets bästa böcker för mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den kommer säkert att ligga högt.

   Radera
 2. En fantastisk bok! Kul att läsa dina tankar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att komma på att göra en sån bok!

   Radera