måndag 25 maj 2020

Tänk snabbt! (vecka 22)

Linda med bloggen Enligt O har en utmaning, som hon kallar Tänk snabbt, där man får ett antal ordpar, där man berättar vilket som man föredrar.

Den här veckans snabba val är:

Fantasy eller science fiction?
Biografier eller memoarer?
Läsprojekt eller fri läsning?
Digitala tjänster eller klassiska anteckningsböcker?
Luktärter eller solrosor?

Fantasy eller science fiction? Jag har inte läst så mycket av dem på senare år, men jag föredrar science fiction. Åh, vad längesen det var som jag läste något av Isaac Asimov!

Biografier eller memoarer? Jag tror inte att jag någonsin har läst några memoarer, så det får bli biografier.

Läsprojekt eller fri läsning? Normalt brukar jag läsa tämligen fritt, men i år har jag ett Worddokument med de böcker som jag bestämt mig för att läsa, så tar jag dem en efter en. Jag låter dock inte listan styra mig helt. Den är bara till för att jag ska komma ihåg böcker jag vill läsa. Ofta får man tips om bra böcker på andras bloggar, men det är så lätt att glömma dem, så nu skriver jag upp den. Men jag ger mig själv friheten att stuva om i listan. Det fungerar riktigt bra tycker jag, så jag ska nog fortsätta med detta.

Digitala tjänster eller klassiska anteckningsböcker? Frågan handlar om hur jag håller reda på vad jag läst. Jag använder bloggen för att hitta vilka böcker jag läst. O hemska tanke om bloggen av någon anledning skulle försvinna! Fast anteckningsböcker kan ju också försvinna förstås.

Luktärter eller solrosor? Vilka blommor ska jag plantera i trädgården? Den saken överlämnar jag med varm hand till hustrun.

10 kommentarer:

 1. skulle ha svarat ungefär som du

  SvaraRadera
 2. Bloggen fungerar som läsdagbok för mig också!

  SvaraRadera
 3. Får tacka för tipset om isaac, gick in på mitt nextstory och hittade massor med noveller inlästa, la till samtliga i minneslistan.
  Jag slukar ljudböcker när jag arbetar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stiftelsetrilogin av Isaac Asimov är ett mästerverk!

   Radera
 4. Bloggen är bra att ha som läsdagbok!

  SvaraRadera
 5. Att bloggen försvinner vore en smärre katastrof. Har visserligen dokument med lästa böcker sparade, men allt annat ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Men visst är det löjligt hur beroende vi är av tekniken.

   Radera