onsdag 31 mars 2021

Helgfrågan v. 13

Helgfråga från Mias bokhörna. Den här veckan kommer frågan en dag tidigare än vanligt, eftersom Mia räknar med att det kan vara nog att göra på skärtorsdagen som, trots att det är en vardag, ändå för många nog ses som inledningen på påskhelgen. Helgfrågan lyder:

Vad läser du nu?

Bonusfråga: Hur har det gått med omställningen till sommartid? 

Just nu läser jag Bibliotekarien i Auschwitz av Antonio Iturbe. En riktigt bra och gripande bok som bygger på den sanna berättelsen om överlevaren Dita Kraus. Men jag hoppas att snart få börja på den påskekrim som jag valt och som jag ska hämta på biblioteket i eftermiddag.

Jag tycker inte att omställningen till sommartid är något större problem. Söndagen är ganska lugn. Ett större problem var att jag natten till igår hade svårt att sova därför att det var för varmt. Till helgen byter vi våra vintertäcken till en lättare sommarvariant.

13 kommentarer:

 1. Den vill jag läsa också, tack för tipset.

  SvaraRadera
 2. Visst är den bra, stark bok!

  SvaraRadera
 3. Den boken skulle jag också kunna tänka mig att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att jag nu har läst den.

   Radera
 4. Det har kommit en hel del böcker om andra världskriget och koncentrationsläger nu de senaste åren. Jag trodde att det ämnet började bli färdigbehandlat. Med det sagt, så böcker om böcker intresserar mig alltid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att den bygger på en sann historia gör den förstås extra intressant.

   Radera
 5. bra att det hela tiden kommer påminnelser om den förfärliga tiden. jag har inte läst boken och är lite avvaktande. ibland står en inte ut; andra gånger går det bättre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår hur du menar. Men det är viktiga böcker. Kanske kan de leda till någon form av katharsis. De som förnekar Förintelsen verkar öka i antal, samtidigt som de sista vittnena går bort. Därför är det så betydelsefullt att vittnenas utsagor publiceras i bokform, för detta förfärliga får inte glömmas bort. "Om detta må ni berätta."

   Radera
 6. Verkar som en intressant bok!

  SvaraRadera