torsdag 23 februari 2023

Helgfrågan v. 8

Helgfråga från Mias bokhörna. Vad är det egentligen vi läser förutom böcker undrar Mia. Helgfrågan lyder:

Läser du annat än böcker?   

Ja, jag är ju så gammalmodig (vilket väl märks på min bild i headern på bloggen) att jag prenumererar på en dagstidning. 6 dagar i veckan får jag Nya Wermlands-Tidningen i brevlådan. Därutöver läser jag Aftonbladet och Expressen på nätet.

16 kommentarer:

 1. vi läser Göteborgs-Posten både i papper och i min lilla iPad i sängen

  SvaraRadera
 2. Förr kunde jag ta en kortare prenumeration av lokaltidningen (Norrtelje tidning) sommartid, men numera är den så fruktansvärt dyr, och tunn, inte värt pengarna (som behövs till annat).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland måste man prioritera. Det kan jag förstå.

   Radera
 3. Jag har bara digital prenumeration på lokaltidningen numera. Det känns ibland lite synd att inte ha papperstidningen som prasslade så trevligt, men det funkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju saker som man missar när man bara läser en tidning digitalt. Exempelvis dödsannonserna. Jag är tyvärr på väg in i den ålder där man riskerar att läsa om jämnåriga som gått bort. Och så vill jag förstås läsa serierna ;)

   Radera
 4. att lösa sudoku på nätet är inget kul. vill ha en prasslande tidning så vi har lokaltidningen och så läser jag SvD och DN på nätet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle gärna ha SvD och DN på nätet, men tycker att det blir för dyrt.

   Radera
 5. Jag tycker inte att NWT är nån särskilt bra tidning, men bodde jag i Värmland skulle jag ha den. Men även den har blivit himla dyr, kollade för min systers räkning och de har inte en endaste liten krona i pensionärsrabatt - dåligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värmland är ju ett väldigt tidningstätt län, även om nästan alla tillhör NWT-koncernen. Inom den koncernen hittar vi följande tidningar i Värmland (de har tidningar på andra håll i Sverige också): NWT, Värmlands Folkblad, Karlstads-Tidningen, Arvika Nyheter, Säffle-Tidningen, Fryksdalsbygden, Filipstads Tidning och Nya Kristinehamns-Posten. Dessutom finns Värmlands-Bygden, som tillhör Centerpartiet.

   Radera
 6. Jag läser också dagstidningen (SvD) i pappersformat varje dag. Jag älskar min papperstidning ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer att ha en papperstidning så länge jag lever. Eller tills jag blir så dement att barnen säger upp den när jag placeras på ett gruppboende.

   Radera
 7. Jag läser sällan dagstidningar, tyvärr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är något visst med lokaltidningen.

   Radera
 8. Läser också tidningar på nätet, men ingen prenumeration på fysisk tidning längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kostar ju en del att läsa tidningar på nätet också om man vill kunna läsa de intressanta nyheterna och reportagen, som ofta finns bakom en betalvägg.

   Radera