söndag 24 december 2023

En smakebit på søndag - Röd vinter

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är Astrid Terese med bloggen Betraktninger. Boken jag läser heter Röd vinter och är skriven av Marc Cameron.

1985. Ett topphemligt stridsflygplan kraschar i Nevadaöknen, rakt framför ögonen på en Stasiagent. Nighthawk är den mest avancerade stridsmaskinen i världen och USA:s fiender ser plötsligt en chans att lägga beslag på dess militärtekniska hemligheter.

Smakbiten är hämtad från sidan 28:

Uppflugen på en kulle djupt i Grunewaldskogen i Västberlin låg NSA:s avlyssningsstation, monumentals indiskret för att vara ett spionnäste. Teufelsberg, Djävulsberget, var i själva verket inte alls något berg utan en 80 meter hög kulle av övervuxna tegelstenar som staplats upp över ett tekniskt universitet som nazisterna aldrig hunnit bygga färdigt av Trümmerfrauen. Dessa "ruinkvinnor" grävde  ut och staplade upp spillrorna av runt fyrahundratusen tyska hs som hade förstörts under andra världskriget.

6 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten! Har läst någon bok av Tom Clancy men han blev ingen favorit. Hoppas du gillar den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar dem. Har läst ett antal av dem.

   Radera
 2. Jag har läst någon bok av Tom Clancy, när det var han som faktiskt skrev. En av de nyare står oläst i hyllan, men den lockar inte jättemycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst Marc Camerons böcker. Lustigt att Tom Clancy står med jättebokstäver när det faktiskt inte är han som skriver dem.

   Radera
 3. Tom Clancy brukar vara bra och jag har läst ganska mycket av honom men inte den där. Tack för tips! Och tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Uja för ruinkvinnor, epitetet talar ju verkligen om en grym sanning om vad de sysslar med. Clancy har jag inte läst, men han har väl skrivit rätt länge. Tack för smakbit, god fortsättning

  SvaraRadera