fredag 14 september 2018

Helgfrågan v. 37

Helgfråga från Mias bokhörna. Den här veckan undrar hon vilken betydelse bokbloggarna har för nya författare. För övrigt har hon varit lite småkrasslig under veckan.

Tror du vi bloggare kan hjälpa nya författare att bli uppmärksammade?

Bonusfråga: Har du något tips i dessa förkylningstider?

En intressant fråga. Jag har ju skickat mina böcker till ett antal bokbloggare och givetvis är jag då jättenyfiken på vad de ska tycka. Dock tror jag att det krävs att de mest lästa bloggarna skriver om en ny författares bok för att det ska ha någon effekt. Om jag skriver på min blogg om ett recensionsex jag har fått från en författare, så tror jag inte att stora skaror börjar köpa dennes bok. Men samtidigt är det ju ett faktum att många förlag skickar ut recensionsex, vilket tyder på att de tycker att bloggarna har betydelse. Men kanske mest när det gäller att få reklam för de mer kända författarna.

När det gäller förkylning så är det väl så här tror jag: Om man dricker varm mjölk med honung i så blir man frisk på en vecka. Om man äter vitlök blir man frisk på en vecka. Om man dricker konjak eller whisky blir man frisk på en vecka. Om man inte gör nånting alls blir man frisk på en vecka. Så det är bara för var och en att välja den metod man tycker passar en. Som barn fick jag alltid mjölk med honung i. Nu tar jag hellre en whisky ;)

18 kommentarer:

 1. nu ska du inte vara så pessimistisk. jag tror att fler hittar till bloggarna än en tror. och det är bra att författarnamn och titlar dyker upp i olika sammanhang.
  om en dricker varm mjölk med honung i kräks en. om en tar en whisky på kvällen så är en frisk nästa morgon! believe you me!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blir ju glad varje gång någon av mina boktitlar dyker upp på en blogg ;)

   Whisky är helt klart att föredra :D

   Radera
 2. intressant, du har ju egen erfarenhet, nu är ju många även på Facebook och Instagram... jag fattar inte hur någon hinner läsa allt. Jag har märkt att om jag läser en bok från något mindre förlag, så får jag flera besök! Roligt att flera förlags böcker kommer ut.
  Varm mjölk med honung och lite konjak är bra sömnmedel. ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant att du har den erfarenheten vad gäller bloggbesök!

   Radera
 3. Ju mer man syns, desto bättre är det. Och på ju fler platser ... oavsett om din blogg är en jättestor blogg eller inte, tänker jag. Men helst att boken samtidigt också syns i flödet på Instagram. Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir väl tvungen att fråga mina barn hur det där med Instagram fungerar.

   Radera
 4. Har ju inte en sådan stor och välbesökt blogg, men tror ändå på "många bäckar små gör en stor å". Den med den där mest läst bloggen kanske upptäcker en bok via min lilla pytteblogg och sen skriver om den på sin. Okej, en omväg, men ändå! Tror inte det är meningslöst även om man inte har en stor blogg, recensionsexemplaren som trillar in allt stadigare tyder ju på att andra också är av samma åsikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas alltid att recensionsexen jag skickar ut ska dyka upp i "En smakebit på söndag", men så är det tyvärr sällan. Men det där med många bäckar små kan nog stämma.

   Radera
 5. Jo, det beror nog på delvis vilka bloggar det är. Men för varje gång boken syns kan man ju hoppas att det tillkommer läsare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag gav ut min första bok, Skam, så mejlade jag bland annat till bloggen Bokhora och frågade om de ville ha ett recensionsex, men jag fick aldrig något svar. De kanske är överhopade med förfrågningar.

   Radera
 6. Tja, whisky är väl bra för allt, tror jag.
  Och sen tror jag att det som är bra med att synas på bokbloggar är att de som läser en bokblogg är precis de människor som en författare vill få tag i, nämligen de som verkligen är intresserade av att läsa böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte man blir frisk av whisky, men det kan bli roligare att vara sjuk ;)
   Ja, man når rätt personer, men samtidigt ändå tämligen få.

   Radera
 7. Varm mjölk med honung är gott men whiskey njae det är inte riktigt min kopp te, men förmodligen är det väl bra mot mycket. Tror bloggar kan nå och locka till läsning på ett annat sätt än kritiker så visst har de betydelse för nya böcker/författare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte sagt att du ska ha whisky i en tekopp! (Skojar bara!)

   Ja, tidningarna kritiker blir allt färre. Det är väl därför många förlag vänder sig till bokbloggarna.

   Radera
 8. Whiskey är ju livets vatten, för att citera irländarna. Så klart att en blir frisk av det. Varm konjak fungerar också.

  Jag tror som du att större bokbloggar ger mer effekt än en liten, läs min egen, för det är fler tillfällesläsare som besöker dem. Men att det är ett annat sätt att märkas så är det väl bara bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig varit förtjust i konjak, så jag håller mig till whiskyn.

   Alla sätt är förvisso bra, om det leder till att någon lägger märke till en.

   Radera
 9. Jag hörde ett annat sätt att bota förkylningar. Man skulle sätta en hatt på ena sängstolpen, lägga sig i sängen och dricka whisky. När man ser två hattar är man frisk.

  SvaraRadera