måndag 30 september 2019

Författarbesök i Karlstad

Ikväll var vi på Akademibokhandeln i centrala Karlstad, som hade författarkväll. Tobias Karlsson berättade om sin bok Inte bara en dans på rosor. Den är självbiografisk förstod jag.
Han berättade mycket gripande om hur mobbad han blev i skolan, "fjollan" som dansade istället för att spela fotboll.
Men anförandet innehöll även många roliga anekdoter, och vi var många som skrattade högt åt det han berättade. Det är ju från Let's Dance han är känd, och att han är en duktig dansare är det ingen som betvivlar. Men jag visste inte att han var en sådan fantastisk estradör. Det var ett sant nöje att lyssna på honom. Han vet verkligen hur man trollbinder en publik.

Den andra författaren var en av mina stora favoriter - Åsa Hellberg. Jag har följt hennes bloggar i tio år.
Nu är hon aktuell med sin nya roman Välkommen till Flanagans. Det är den första delen i en trilogi. Åsa Hellberg tycker om att skriva om starka kvinnor, som vågar gå sin egen väg, och den här romanen ska inte vara ett undantag.
21-åriga Linda från Fjällbacka (Hellbergs födelseort) ärver ett lyxhotell i Londin efter sin far. Det är svårt för henne att axla hans mantel, och inte blir det bättre av att hon har två kusiner som motarbetar henne och vill ta över hotellet.

Och givetvis fick ett exemplar av boken följa med mig hem! Med en signering av Åsa Hellberg förstås!

2 kommentarer: