fredag 20 november 2020

Fem en fredag v. 47: Tittut

Fem en fredag  kommer från bloggen elisamatilda. Varje vecka ställer hon fem frågor och den här gången är temat "tittut".

1. Vilken var din senaste oväntade utgift?
Jag är hemma så mycket att jag inte har dragit på mig några oväntade utgifter. Det räcker så väl med de förväntade utgifterna.

2. Vad är en trevlig överraskning?
Ett bokpaket med posten som jag inte räknat med.

3. Vad är något du inte kan hitta?
Ofta mina glasögon. Tidigare var det yngsta dotterns uppgift att hjälpa mig att hitta dem, men hon har flyttat hemifrån så nu får jag leta själv.

4. Vad gömmer du dig från?
Alla människor, eftersom vi har covid-19.

5. Vad gör du vid oväntat besök?
Tyvärr får jag väldigt sällan oväntade besök. (Då räknar jag inte irländska asfaltsläggare och Jehovas Vittnen.) Men skulle det ändå ske, så sätter jag på kaffe. Löfbergs Kharisma, vilket är det enda kaffe jag köper.

19 kommentarer:

 1. Själv är jag lite återhållsam med recensionsböcker, lånar mycket på biblioteket, och jag tar mina promenader, handlar mat och annat, men ingen knuffas dessa tider. Löfbergs Kharisma är favoriten! ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att vi har samma kaffesmak! (Även om jag just nu inte känner kaffesmaken...)

   Radera
  2. äldsta barnbarnet heter Karisma ❤️ tråkigt med din smak...

   Radera
 2. Löfbergs Karisma har jag aldrig provat. Det kanske vore värt ett försök.
  Ha en fin helg och god bättring.
  /Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du gillar lite mörkare rostning tycker jag du ska prova. För den som vill ha mer smak på sitt kaffe är det alltid bättre att välja mörkare rostning än att öka mängden kaffepulver, vilket oftast leder till att kaffet blir beskt.

   Tack så mycket <3

   Radera
 3. Det var god råd om kaffet! Hoppas ni kryar på er från coronan, och att den inte slagit så hårt mot er. Glasögon är en tydligt återkommande sökprodukt hos många. Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kaffe ska man inte ta lättvindigt på ;)

   Radera
 4. Låter som du får mycket besök av märkliga typer ;-) Vi som bor på landet har väldigt lite påhölsningar av sånt tycker jag. Däremot är det relativt ofta Larmbolag (dock vet de att vi har larm så de har slutat besöka) och grannar. Och grannar tycker jag är trevligt ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar själv som larmsäljare och kontaktar även dem som har larm. Man kan ju försöka få dem att byta ;)

   Radera
 5. Jehovas Vittnen ringde upp mig för ett tag sedan. men jag var strängt upptagen. jag dricker ett annat starkt kaffe, nämligen Zoegas Skånerost. ska prova Löfbergs Kharisma någon gång. krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, har JV börjat ringa på telefon?

   Radera
 6. Här kommer ingen över bron (kodlås) så tacksamt att slippa de där dörrknackarna.
  Önskar gott tillfrisknande från Covid-19.
  Kaffet, tack för tips! Jag har gått från Zoega´s skonerost till Arvid Nordquivst Gran Dia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arvid Nordquist kan säkert vara bra. Men som värmlänning är det ju ändå bara Löfbergs som gäller ;)

   Radera
 7. Enig med deg, det er nok med de faste utgiftene. Men dessverre så dukker det stadig opp noe her og der utenom også. Jeg drikker ikke kaffi, så liker ikke å lage det til andre heller. Men det er sjeldent det kommer uventede gjester her. Nå er vel det ganske likt for alle for tia, siden vi er midt i en pandemi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle gärna vilja ha fler oväntade besök, fast inte just nu.

   Radera
 8. Japp, punkt 3 har vi gemensam. Jag skrev precis samma sak. Ett hett tips - köp ett par glasögon till. Det gjorde jag;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så att jag kan tappa bort två par? :D

   Radera
 9. Förr i tiden skulle jag nog ha provat det kaffet men sen 20 år tillbaka tål jag inte kaffe så jag ar helt gått över till te.Jag hade samma problem med glasögonen tidigare men löste det först genom att ha flera par och då minst ett par i varje rum och senare genom att skaffa senilsnöre.

  SvaraRadera