lördag 28 november 2020

Veckans mening v. 48

Varje lördag presenterar jag en mening från boken jag läser. En mening som har fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. En mening att lägga några sekunder på. För en gångs skulle har jag valt två meningar, annars blir det nog obegripligt. Veckans meningar är hämtad från De som dödar drömmar sover inte av Jan Guillou.

Det var också, från och med nu, så att rabarberprincipen hade trätt i kraft. Den som i en vårdnadstvist först lägger rabarber på barnet vinner, enligt denna specifikt svenska princip.

Häng gärna på! Och länka gärna i kommentarsfältet!

8 kommentarer:

 1. En princip som helt gått mig förbi, om den nu finns i verkligheten (eller bara i Guillous fiktion). "Först till kvarn får först mala" känner man ju till, först till benkvarnen t.ex..: https://ibokhyllan.blogspot.com/2020/11/personalmote-med-doden.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag betvivlar att det är ett allmänt spritt uttryck.

   Radera
 2. Ingen särskilt trevlig princip, va? Jag hamnade i tidningshyllan i dag, i st f bok-.
  http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2020/11/veckans-mening-om-pengar-och-puts.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bortsett från uttrycket kan det nog vara så att domstolar har gett vårdnaden till den som de facto har barnet hos sig.

   Radera
 3. Rabarberprincipen, det var nytt för mig. Lördagens sista skälvande minuter kommer här min: https://scyllashylla.blogspot.com/2020/11/veckans-mening-vecka-48.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara så att bara Guillou använder uttrycket ;)

   Radera
 4. Det var en...ovanlig princip :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ändå inte osannolik. Tanken från domstolarnas sida har väl varit att barnet inte ska behöva ryckas upp ur den invanda miljön när det nu dessutom har varit skilsmässa. Bäst att barnet får vara kvar där det är. Jag hoppas att man idag gör en djupare utredning.

   Radera