fredag 27 november 2020

Fem en fredag v. 48: Ett hem

Fem en fredag  kommer från bloggen elisamatilda. Varje vecka ställer hon fem frågor och den här gången håller vi oss hemma.

1. Vad är nytt i ditt hem?
Soffgruppen i vardagsrummet skaffade vi för några månader sedan.

2. Vad är äldst i ditt hem?
Jag har en lite småtrasig Bibel från 1880-talet. Den kan nog vara äldst.

3. Vad skulle behöva bytas ut?
Den ena bilen skulle verkligen behöva bytas ut, men pengarna saknas.

4. Vad fattas som egentligen "ska" finnas i ett hem?
Jag kommer inte på något.

5. Vad önskar du fanns i ditt hem?
Plats för fler bokhyllor.

16 kommentarer:

 1. jag har en roman av Fredrika Bremer från 1853 då hon fortfarande levde, vi föddes i samma stad.

  SvaraRadera
 2. Jag hade också en gammal släktbibel sen 1800-talet, men den har vandrat vidare till min yngsta dotter. Tyckte den kunde bo där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min gamla Bibel är faktiskt inte en släktbibel, utan jag köpte den vid något tillfälle. Antagligen på ett antikvariat.

   Radera
 3. Någon bibel och psalmbok som är lite halvgamla har jag haft, men inte säker på att de finns kvar hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl den typen av föremål som blir kvar och därför blir äldst i hemmet. När jag tänker efter så har min fru en snusdosa av silver som är riktigt gammal. Hon fick den från sin farmor, men den är betydligt äldre än farmodern som var född 1897.

   Radera
 4. Soffgruppen hade jag gärna velat se som inspiration. Vår soffgrupp som jag la upp till fråga 3 borde nämligen bytas ut. Frågan är bara mot vaddå...
  Gissar att du bor i hus. Vi kan byta. I vår lägenhet finns det plats för hur många bokhyllor som helst, till och med i hallen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte försöka ta över några bokhyllor (utan att flytta dem) i dotterns rum om hon flyttar nån gång ;) Fast hustrun gillar inte tanken att jag breder ut mig med mina böcker. Fast om jag behåller hyllorna och böckerna och istället byter ut hustrun... ;)

   Radera
 5. bokhyllor behöver vi alla har jag en känsla av. och bokhyllor måste en bereda plats för. funderar på ett magasin i källaren. jasså, du funderar på att byta ut frun i huset, Robert???

  SvaraRadera
 6. Bokhyllor är bortrationaliserade efter 30-talet flyttar...jag insåg det vansinniga i att låta mina äkta män (fyra till antalet) släpa på mitt bokinnehav vid varje flytt, med tanke på att jag aldrig läser en bok mer än en gång. Nu har jag bara en smal bokhylla för facklitteratur och kokböcker! Gamla biblar och psalmböcker har jag släpat med mig genom alla flyttar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte flyttat på 22 år, vilket kanske gör att perspektivet blir annorlunda :)

   Radera
 7. Bokhyllor kan man ständigt skaffa fler, de blir ändå överfulla. Vilket borde få en att förstå att man inte ska skaffa hyllor utan göra sig av med böcker ...

  SvaraRadera
 8. mera plats till saker är nog vad de flesta vill ha hemma, bokhyllor är ju väldigt bra att ha särskilt om man har mycket böcker.

  SvaraRadera