onsdag 18 november 2020

Veckans kulturfråga v. 47

Dags för veckans kulturfråga hos Linda som har bokbloggen enligt O. Den här gången handlar det om Amerikat. Veckans kulturfråga lyder: 

Vilken amerikansk författare är din favorit?


Det är en sån där fråga som på ett sätt är omöjlig att besvara. Hur lyfta fram den ene framför den andre? Men å andra sidan riskerar man inte att svara "fel", för det handlar ju bara om vem jag väljer.
 
Så jag drämmer till med nobelpristagaren Ernest Hemingway. Hans Klockan klämtar för dig är givetvis fin, men jag tänker nog främst på Den gamle och havet. En finstämd historia, som lär ha varit skälet till att han erhöll nobelpriset.

10 kommentarer:

 1. jag tvingades läsa Hemingway i skolan, ingen hit, men jag har några böcker i bokhyllan, ska läsa nån gång, noveller har jag läst nyligen, sett filmatiseringar i svt, har också en bok av hans fru.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken av hans fruar? Martha Gellhorn?

   Radera
  2. har Liana av Martha Gellhorn, kanske nåt mer...

   Radera
 2. Visst var/ärhan bra! Läs gärna "Mrs Hemingway" också. Jättebra. Av Naomi Wood.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset om Mrs Hemingway, jag lägger till Åren i Paris av Paula McLain som jag tyckte mycket om.

   Radera
 3. Det var länge sedan jag läste något av Hemingway, men de böcker jag läst har jag tyckt om.

  SvaraRadera
 4. jag hade en period när jag läste massor av Hemingways böcker och gillade dem. minns någon krigsfilm också där Ingrid Bergman spelade en döv flicka som jag tror blev skjuten trots att Gregory Peck var kär i henne. det är i alla fall så jag minns det. kan vara helt fel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beskrivningen får mig att tänka på Klockan klämtar för dig, fast där var det Gary Cooper som var kär i Ingrid Bergmans rollfigur Maria. Fast var hon döv? Äh, jag vet inte :)

   Radera