fredag 14 oktober 2022

Fem en fredag v. 41: Dagens ord

Fem en fredag kommer från bloggen elisamatilda. Varje vecka ställer Elisa fem frågor. Den här gången kallar hon temat dagens ord. (Dagens ord enligt SAOB är tungel, som tydligen betyder måne, månstråle, månsken.)

1. Sover du sämre vid fullmåne?
Nej, det kan jag inte påstå. Jag har aldrig märkt av något sådant. Däremot har min fru svårare att sova när det är fullmåne och hon drömmer konstiga saker.

2. När var du senast vaken mitt i natten?

Jag brukar inte vara vaken mitt i natten. Det skulle väl vara någon gång när min fru vaknat och ropat, men det händer sällan.

3. Sover du tungt eller lätt och hur märks det av?
Det är nog lite olika, men oftast sover jag nog ganska tungt.

4. Vad lyser upp i höstmörkret?
Vi har skaffat nya batteriljus med timer. Riktigt smart faktiskt.

5. Vad gör dig överlycklig?
Det är tråkigt att behöva skriva detta, men jag blir nog inte överlycklig. Jag vet inte vad som skulle göra mig det. Kanske bli morfar någon gång i framtiden?

12 kommentarer:

 1. Ganska lika svar här. Fullmåne har jag inte ens en aning om när den infaller, men några bloggare brukar påpeka "fenomenet". Sedan är vi helt överens vad gäller fråga 5. Överlyckligt är ett starkt ord, och precis som du kan jag inte minnas att jag varit överlyckligt som vuxen. Som barn kanske, men det minns jag inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, fullmåne kan jag väl konstatera att det är när jag ser den, men den påverkar mig inte.

   Radera
 2. gillar de nya LED-ljusen, mysigt och brannsäkert

  SvaraRadera
 3. Det är nog inte många som skriver under att man är överlycklig. Det är en sådan ovan stark känsla. Men visst, ett barns födelse i familjen är nog något som ger ett lyckorus. Hoppas du får barnbarn när det är dags, jag är redan inne på tre barnbarnsbarn som också glädjer stort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbarnsbarn minsann! Det var inte dåligt!

   Radera
 4. Att bli överlycklig, "over the moon", är nog egentligen ganska ovanligt. Det kräver helt klart något alldeles extra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prins Daniel sa ju att han var "all over the place" när Estelle föddes. Det var kanske ett sätt att säga att han var överlycklig.

   Radera
 5. Har också köpt elektriska ljus och dom lyser riktigt vackert. Ibland kan jag känna en sån otrolig lycka, när jag bara sitter och tittar på människor som jag älskar. Jag kan fyllas av lycka då! Kanske är jag knäpp!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter inte alls knäppt. Du har funnit sann lycka.

   Radera