tisdag 24 december 2019

Den heliga natten och andra julberättelser

Titel: Den heliga natten och andra julberättelser
Författare: Selma Lagerlöf
Förlag: Legenda
Antal sidor: 85

Ibland gör man det krångligt för sig. Det var dags för mig att välja den allra sista klassikern i Vargnatts klassikerutmaning och jag valde Den heliga natten av Selma Lagerlöf.

Så jag styrde kosan till biblioteket och fick tag på boken på bilden som heter Den heliga natten och andra julberättelser. Boken innehåller, förutom Den heliga natten även Flykten till Egypten, Gudsfreden, Lyktan, Frid på jorden och Legenden om julrosorna.

Jag kände direkt att jag kände igen både Den heliga natten och Flykten till Egypten. Inte så underligt kanske, eftersom båda finns med i Kristuslegender, som står i min bokhylla.

Den heliga natten är i vilket fall som helst en fin berättelse om mannen som behöver få låna eld för att kunna värma sin hustru och det barn hon just hade fött. Märkliga ting händer denna natt, för det är som alla förstår inte vilket barn som helst som blivit fött.

Berättelsen ingår sålunda i Vargnatts klassikerutmaning att läsa en klassiker per månad. Den heliga natten är min decemberklassiker.

6 kommentarer:

 1. Den är fin den där boken, jag har den :) Min sista klassiker har jag inte läst än, har tänkt ägna mellandagarna åt den. Det är Tsarens kurir.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tsarens kurir har jag inte läst. Den kan nog vara intressant!

   Radera
 2. Den har jag inte hört talas om tidigare, tack för ett nytt Selma-tips! :)

  SvaraRadera