måndag 9 december 2019

Köttets tid

Titel: Köttets tid
Författare: Lina Wolff
Förlag: Albert Bonniers Förlag (2019)
Antal sidor: 263

En svensk skribent åker till Madrid för att finna inspiration, men blir snabbt indragen i en rad förvecklingar som leder till svåra etiska ställningstaganden. I en bar möter hon Mercuro Cano som tror sig vara förföljd av skaparna till den ljusskygga nätshowen Köttets tid, som han medverkat i för att sona allt ont han åsamkat sin hustru. Bakom denna publika och brutala nätbotgöring står nunnan Lucia - som tagit på sig det komplexa, men samtidigt kittlande, uppdraget att försöka rädda förtappade själar från den diaboliska värld som är präglad av köttets villfarelser. Kan Mercuro räddas? Och framför allt: bör han räddas?

Köttets tid är den första boken jag läser av Lina Wolff, så jag vet inte hur hennes böcker brukar vara, men det var ett intressant möte. En lättläst bok, det är sällan jag läser en bok så snabbt, men ändå en märklig historia. Som läsare möter man inte många personer i boken. Några av karaktärerna omnämns, men uppträder inte själva. Det gör det svårt att veta hur de är egentligen, och det är säkert författarens avsikt. Vem är god och vem är ond? Är kanske de flesta en kombination av godhet och ondska?

Boken har ett överraskande slut och när jag har läst färdigt så återstår många frågor. Jag får inte svaret på allt. Ibland kan sådant irritera, men jag blir inte irriterad. Det är nog meningen att jag ska förstå vad som har hänt, även om författaren inte säger det rent ut.

Detta var en annorlunda och samtidigt intressant bok, som gör att jag blir sugen på att läsa mer av Lina Wolff.

kaosutmaningen får denna bok svara mot punkt 25: Läs en bok som har något ätbart i titeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar