torsdag 19 december 2019

Helgfrågan v. 51

Helgfråga från Mias bokhörna. Mia konstaterar att julen närmar sig och då även slutet av året. Då kan det vara dags att fundera på vilka utmaningar man ska hoppa på det kommande året. Helgfrågan lyder:

Vilken utmaning tänker ni anta?

Bonusfråga: Vilken maträtt är ett måste på julbordet?

Jag hoppas att någon tar över Kaosutmaningen. Den har hållit på i sju år om jag har räknat rätt. Själv har jag varit med i fyra år och det var jag som "höll i taktpinnen" i år.

Tisdagstrion hos Ugglan & Boken och Omslagsonsdag hos Boklysten fortsätter jag gärna med. Veckans mening på lördagarna håller jag själv i. Vi är inte så många som är med, men kul är det. En smakebit på söndag är väl kanske inte en utmaning, men väldigt trevlig.


På julbordet får det gärna finnas Janssons frestelse. Julskinkan är förstås självklar. Men sen är det ju en delikatess som bara måste finnas och det är kokta grisfötter! Åh, det är så gott! Jag är med i FB-gruppen KGB - Klubben för Grisfotens Bevarande, men tyvärr har jag aldrig haft möjlighet att vara med på deras årliga fest i december. Det är i Karlstad denna kulturbevarande institution håller sina träffar.

18 kommentarer:

 1. Grisfötter har jag aldrig ätit - aldrig ens blivit erbjuden. Jag skulle naturligtvis testa om jag fick chansen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min pappa älskade grisfötter, så jag är uppvuxen med det.

   Radera
 2. mår illa av bilden... annars äter jag allt; sniglar, blodkorv, kalvbräss...

  SvaraRadera
 3. Ja känns gott att bara läsa på och skriva om det, mycket kul finns att hoppa på :)

  SvaraRadera
 4. Tisdagstrion, Omslagsonsdag och En smakbit på söndag kommer jag fortsätta delta i även nästa år .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är trevliga bokbloggsaktiviteter.

   Radera
 5. Kokta grisfötter låter inte som min melodi ...;-)

  SvaraRadera
 6. Hoppas också att det blir en Kaosutmaning nästa år för den har jag varit med på i år. Bara några punkter kvar så får väl se om jag lyckas pricka in alla innan året är slut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, någon borde föra facklan vidare!

   Radera
 7. Ja så kan man ju också se det, att tisdagstrion o.s.v. är en slags utmaningar, även om jag inte alltid är med. Veckans mening hade kanske varit kul o va med på ibland, finns en lucka på lördagar ju. Vad gäller grisfötter så menas det att vi skulle må bättre om vi åt allt på djuret, även s.k. "fuldelar", såsom man gjorde förr. Idag är det ju mest filéer av allt och buljongen kokar vi inte av ben utan av kryddade palmoljetärningar. Ganska tokigt att ersätta sånt vi behöver ur maten med olika typer att dyra piller och pulver, så du gör nog helt rätt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte människors motvilja mot grisfötter, när de samtidigt utan att tveka äter grisstjärt!

   Radera
 8. Att vara med på olika bokbloggsaktiviteter flera gånger i veckan är ju nästan en utmaning i sig. God jul!

  SvaraRadera
 9. Grisfötter hoppas jag nog men förr fick man alltid med det när man beställde en halv gris. Kaosutmaning tänkte jag hoppa på i år, så då får man fila på något då.

  SvaraRadera