fredag 21 februari 2020

Pengabrevet

Titel: Pengabrevet
Författare: Karina Johansson
Förlag: Hoi Förlag (2019)
Antal sidor: 211

Pengabrevet är en relationsdeckare skriven av Sunneförfattarinnan Karina Johansson.
Vinteridyllen går i kras på skidanläggningen i Sunne när Annelis farbror Ville hittas svårt misshandlad i skidliften. Ingen förstår vem som skulle vilja skada den gamle mannen. Polisen står som handfallen och när Ville dör på sjukhuset blir Anneli fast besluten att själv försöka ta reda på vem som är mördaren. Har Villes död något att göra med kuvertet fullstoppat med pengar som hon såg i hans stuga? Och vart leder nyckeln som hon får från hans advokat?
Samtidigt har Anneli haft en tuff period på skidanläggningen där hon jobbar. När vd:n oväntat slutar tar den trevlige och charmige Petter över. Men är han den person han utger sig för att vara?

Om jag räknat rätt är detta Karina Johanssons femte bok i den genre som hon själv kallar "mysdeckare". De tidigare är Bara en pärla, Utan egen vinning, Ett felsteg eller två och Resan tillbaka. I hennes böcker finns ingen polisman som steg för steg löser mordfallet, ingen journalist som kommer sanningen på spåret när hon ska skriva artiklar. Nej, på ett vis kommer själva mordfallen i bakgrunden. Inte så att det är oviktigt vem som är mördaren och varför mordet skedde. Men Karina Johansson lägger tonvikten på personerna i boken. Det är relationerna mellan de medverkande som ger böckerna liv och vi får steg för steg veta mer om dem, och då löses mordfallet så att säga "på köpet".

I Pengabrevet får vi bekanta oss med skidanläggningen i Sunne. Vem kunde väl tro att ond, bråd död kunde förekomma där? Vi får bekanta oss med människorna kring Ski Sunne, varav vissa känt varandra sedan barnsben, medan andra får betraktas som nykomlingar. Vem kan man egentligen lita på?

Upplösningen innehåller en överraskande twist, framför allt vad det gäller motiven bakom allt. Motivet är på gränsen till långsökt, men sammantaget är det en trevlig deckare som passar utmärkt att läsa, hopkurad under en filt i favoritfåtöljen.

kaosutmaningen får denna bok svara mot punkt 13: Läs en bok som utspelar sig i det landskap du bor i.

1 kommentar:

 1. Vill du vara medlem i Illuminati som kirurg som gör dig rik och berömd i världen och har makt att kontrollera människor på världens högsta plats. Är du affärsman eller kvinna, konstnär, politiker, musiker, student, fotbollsspelare eller bastket baller vill du vara rik, berömd, kraftfull i livet, gå med i Illuminati brödraskapet idag och få direkt en rik summa av 1 miljon dollar i en vecka, och en hemlös. Överallt du väljer att bo i denna värld och få 10.000.000 $ per månad som lön.
  FÖRDELAR TILL DE NYA MEDLEMMARNA SOM GÅ MED I ILLUMINATI.
  En kontant belöning på USD 500 000.
  1. En ny övningsdrömbil värderad till 300 000 USD.
  2. Ett drömhus köpt i det land du valt.
  3. En månad semester (helt betalt) till din dröm turistmål.
  5.Et ett års medlemskapspaket för golf.
  5. En VIP-behandling i alla flygplatser i världen.
  6. En total livsstilsförändring.
  8. Tillgång till Citizen Grove.
  9. Månadlig betalning av $ 5.000.000 USD på ditt bankkonto varje månad som medlem.
  10. En månad reserverad möte med de 5 bästa världsledarna och de fem bästa kändisarna i världen.
  Om du är intresserad av att gå med oss ​​i Illuminati Great Brotherhood
  Kontakta oss via e-post: cavill612@gmail.com

  SvaraRadera