fredag 29 januari 2021

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Fem en fredag kommer från bloggen elisamatilda. Varje vecka ställer Elisa fem frågor. Den här gången kallar hon temat Isbrytare.

1. Skulle du hellre ha 10 hobbyer än en passion?
10 hobbyer skulle göra mig alldeles för splittrad, så jag väljer nog en passion.

2. Vad är det konstigaste i ditt kylskåp?
Man tycker nog sällan att man själv har konstiga saker i sitt kylskåp, för man är väl oftast ansvarig för att de hamnat där. Om någon annan skulle titta i vårt kylskåp skulle de kanske säga surströmmingen som väl är ett par år gammal till sommaren, men vi tycker inte det är konstigt.

3. Vilken är den vackraste plats du har sett?
Det kan nog ha varit bergslandskapet i Bayern.

4. Vilken låt har du spelat mest den senaste veckan?
Spela låtar? Det gör jag inte. Rix FM står på när jag sitter i bilen. Det får räcka.

5. Är du en sparare eller spenderare?
Just nu har jag inga pengar till att vare sig spara eller spendera. Men kommer det in pengar har de en märklig förmåga att försvinna.

20 kommentarer:

 1. Du er som meg at det holder med den musikken som er på radio når en kjører bil. Stillheten er undervurdert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är verkligen undervärderad. Ibland stänger jag även av radion i bilen och njuter av tystnaden. (Ja, helt tyst är det aldrig i bilen, men du förstår vad jag menar.)

   Radera
 2. 10 hobbys låter dyrt också... att du vågar ha surströmming så länge... bergslandskap låter vackert och tilltalande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är hustrun som är surströmmingsexperten. Aldrig äta årets surströmming, utan fjolårets eller gärna ytterligare ett år gammal. Då är burkarna "bulliga". Ja, bergslandskap är vackra.

   Radera
 3. tystnad är en lyxvara liksom rent vatten. 10 hobbies skulle göra mig väldigt splittrad. nej, ett par rejäla passioner får räcka

  SvaraRadera
 4. Fniss!! Har också en burk surströmming i kylen som gick ut för några år sedan. Surströmmingen alltså! Tystnaden är sköööön! Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gjorde rent i kylskåpet idag på eftermiddagen. Jag kollade datum på surströmmingsburkarna. Den äldsta är från 2017, men min hustru betygar att den kommer att bli alldeles utmärkt.

   Radera
 5. Jag har aldrig en surströmming i kylskåpet men min salig man och jag åt en gång per år ute på balkongen. Och jag vet av kända källor att den gärna kan gömmas på i ett par eller fler år, så hustrun har rätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är från Jämtland och jag från Värmland, så jag får böja mig för expertisen :)

   Radera
 6. Vi är inte så många kvar i det här landet som ÄLSKR surströmming. Måste dock medge att jag aldrig vågat spara en burk i kylskåpet. Detta efter att jag läst att någon packade in en burk med denna delikatess i resväskan som exploderade i lastutrymmet på flygplanet. Okej, det blir upp till 52 grader kallt där, men ändå;-)
  Har bott 6 år i München, så jag håller med dig att berglandskapet är vackert, speciellt om man "bakar in" slottet Neuschwanstein i upplevelsen.
  Man lever bara en gång! Varför samla pengar på hög - njut av dem och låt dom försvinna. Bara du köper nåt du verkligen vill ha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog framför allt tryckförändringen som fick burken att explodera.

   Radera
 7. Surströmming vill jag inte ha någonstans ;) men hittade en konstig burk i kylskåpet, dock annat, vet inte hur den hamnade där....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det nån som stoppar in konstiga burkar i ditt kylskåp? :))

   Radera
  2. Men åh, vilken rolig hobby det skulle vara! Man tar med sig en burk med något varje gång man hälsar på någon, och sedan lämnar man den i personens kylskåp och väntar på en reaktion. :) Kanske något hempysslat som ser ut som en inlagd hjärna eller något... ;)

   Radera
  3. Ha ha! Vilken underbar idé!

   Radera
 8. Pengar har ju den problematiken, att desto mer pengar vi har desto mer pengar spenderar man... Men har man tur så har man förstånd att inte spendera pengar när man inte har pengar att spendera. Då har man tur!

  SvaraRadera