lördag 9 januari 2021

Veckans mening v. 1

Varje lördag presenterar jag en mening från boken jag läser. En mening som har fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. En mening att lägga några sekunder på. Veckans mening är hämtad från Där kräftorna sjunger av Delia Owens.

Kyrkan i Barkley Cove var lika hårdkokt och friterad som restaurangmaten.

Häng gärna på! Och länka gärna i kommentarsfältet!

9 kommentarer:

 1. Kräftboken är riktigt bra, eller hur? Fast den där meningen mindes jag förstås inte ...
  Min första för året hittar du här:
  http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2021/01/veckans-mening-om-foraldrar-och-barn.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att komma ihåg varje mening :) Jag kollar hos dig!

   Radera
 2. Den boken fick jag i julklapp, ska bli spännande att läsa den!
  Ha en trevlig lördag!

  SvaraRadera
 3. Ja den boken verkar ju väl uppmärksammad, även av statsministern som tydligen rekommenderade den som mellandagsläsning. Lite hoppfullt ändå när man upptäcker att toppolitiker läser annat än fackböcker, inte sant? Här är min valda mening, inte så kul kanske, men lagom tänkvärd: https://ibokhyllan.blogspot.com/2021/01/sf-bok-kaffe-lohilo-med-kakdeg-veckans.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har för mig att Reinfeldt sa att han läste Läckbergs böcker. Det kändes mest som publikfrieri. Att vilja visa sig folklig.

   Radera
  2. Då har vi olika smak vad gäller läsning, Reinfeldt och jag. :D Men jag förstår vad du menar, mycket sådant där är nog bara för att ställa sig in hos den s.k. "breda massan".

   Radera
 4. Förlåt för att jag bidrar med mer än en mening, men de hör liksom ihop.
  "Tidningarnas innehåll blev en riktigt söt vaniljsås. Böckerna, så sa de förbaskade snobbiga kritikerna, blev diskvatten. Inte underligt att böckerna inte gick att sälja, sa kritikerna. Men publiken som visste vad den ville ha spann lyckligt och tillät böckerna med serier att överleva." ur "Fahrenheit 451" av Ray Bradbury
  https://ordslalomibokbacken.blogspot.com/2021/01/bocker-blev-diskvatten.html

  SvaraRadera