torsdag 28 januari 2021

Helgfrågan v. 4

Helgfråga från Mias bokhörna. Nu är många böcker en del av en serie konstaterar Mia. Helgfrågan lyder:

Finns det någon serie du känner att du måste följa?

Bonusfråga: Är det något ni längtar efter att göra när pandemin är över?   

Jag har läst åtta av tio delar i Jan Guillous romansvit Det stora århundradet, så den vill jag fullfölja. Sedan är jag lite osäker på vad som konstituerar en serie. Det finns många trilogier och är första delen bra så vill man ju läsa de båda återstående, men en serie kanske ska innehålla fler band än så. Och då kommer jag inte på någon mer på rak arm som jag känner att jag måste följa.

Är pandemin över någon gång? Vi får väl hoppas det. Om min mamma fortfarande lever då skulle jag vilja ge henne en kram.

13 kommentarer:

 1. är din mamma dålig? hoppas att pandemin är över snart så du kan ge henne en kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon bor på ett demensboende. Fysiskt är hon pigg, så det är ingen fara på det viset, men hon fyller 94 till sommaren, så jag inser ju att slutet skulle kunna komma när som helst.

   Radera
 2. Håller med, trilogier är oftast precis lagom.Jag tror faktiskt inte att vi blir av med covid-19 utan lär få ändra vårt beteende och lära oss att leva med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr kan du ha rätt vad gäller covid-19.

   Radera
 3. hälsar på min 88-åriga mor men vi kramas inte

  SvaraRadera
 4. Guillous svit har jag tänkt att jag ska ge mig på. Någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tar ett tag att läsa, men jag strävar på :)

   Radera
 5. Spanskan varade i två och ett halvt år, men detta är ju något annat, under helt andra förhållanden. Grejen är väl att så många som möjligt vaccinerar sig, och att vaccinet funkar såsom förväntat. Man måste hoppas, för mörkt och skrämmande annars.

  SvaraRadera
 6. Läst ett par tre delar i den serien, första var bäst. Trilogier är många gånger lagom men gillar också att läsa längre serier av favoritförfattare. Hoppet är det sista som dör brukar det sägas och det tror jag på. Vi måste hoppas!

  SvaraRadera
 7. Skall snart läsa del tre i Guillous serie. Hemskt att inte kunna träffa sina gamla föräldrar. Tur att mina föräldrar slapp uppleva detta. De hade garanterat varit så olyckliga. Har några äldre släktingar som känner sig otroligt isolerade.

  SvaraRadera