onsdag 6 januari 2021

Veckans kulturfråga v. 1

Dags för veckans kulturfråga hos Linda som har bokbloggen enligt O. Linda ställer idag en fråga om våra läsmål. Veckans kulturfråga lyder: 

Vilka läsmål har du i år?


Jag har inget speciellt läsmål. Jag är vansinnigt imponerade på dem som läser en bra bit över hundra böcker under året. En bok i veckan brukar räcka för mig. Så om jag ska svara på frågan hoppas jag att läsa drygt femtio böcker under året. 

12 kommentarer:

 1. Jag såg någon på Instagram som läst typ 240 böcker. Det är ju liksom 20 i månaden! Jag läser ganska snabbt och läser en enklare bok som feelgood/deckare på en kväll men jag antar att de läser ännu snabbare och att de kanske inte heller gör så mycket annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljudböcker verkar vara nyckeln! Är tyvärr väldigt dålig på att lyssna på böcker och tycker inte alls att jag får samma upplevelse. Lyssnar hellre på P3 historia när jag promenerar.

   Radera
  2. Jag vill LÄSA böcker, inte lyssna på dem.

   Radera
  3. Jag är inte heller döförtjust i att lyssna. När jag är sjuk går det bra och vissa böcker får jag enklare tag i som ljudbok. Men jag tycker dock att jag läser snabbare är ljudböckerna, fast jag vet att det är många som speedar upp dem för att det ska gå fortare. Sen är det klart att om du lyssnar kan du göra det medan du lagar mat etc.

   Radera
 2. Gillar inte det där med att räkna och mäta allt man gör! Olika sorters böcker tar olika lång tid att läsa. Ibland läser jag mycket, ibland inget alls. Inget fastställt mål för mig heller m a o.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst tar olika sorters böcker olika lång tid att läsa.

   Radera
 3. du skriver ju egna böcker! Hur ska man hinna läsa också...

  SvaraRadera
 4. Antal är verkligen inte viktigt. Jag gillar dock både statistik och listor och vill gärna bekanta mig med nya författarskap. Det är egentligen min övergripande utmaning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att Kaosutmaningen är väldigt bra, för där "tvingas" jag att läsa andra saker än jag kanske annars skulle ha gjort.

   Radera
 5. Jag håller med med Hannele.

  SvaraRadera